Beyoğlu'nda bir bina kül oldu

Beyoğlu'nda 5 katlı bir bina, çıkan yangın sonucu kullanılamaz hale geldi.

Beyoğlunda bir bina kül oldu
25 Aralık 2011 Pazar 08:50 tarihinde eklendi.

 

Katip Mustafa Çelebi Mahallesi Sadri Alışık Sokaktaki 5 katlı binanın çatısında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangın, iç bölümlerin ahşap kaplama olması dolayısıyla kısa sürede büyüyerek alt katlara yayıldı.
 
İhbar üzerine olay yerine gelen Beyoğlu itfaiyesinin yetersiz kalması üzerine Şişli, Fatih, Beşiktaş ve Mecidiyeköy itfaiye grupları da bölgeye sevk edildi. İtfaiye ekipleri, dar sokaklar nedeniyle olay yerine ulaşma ve yangına müdahalede zorlandı.
 
Ekipler, merdivenli araçlarla ve çevredeki binaların çatılarından yangına müdahale ederken, bitişikte bulunan binalarda oturan vatandaşlar, yangının sıçrama ihtimaline karşı tahliye edildi. Binanın yan tarafındaki otoparkta bulunan araçlar da buradan çıkarıldı.
 
Demir kapıyı kırarak, binada kimse olup olmadığını kontrol eden itfaiye ekipleri, yangını yaklaşık 2,5 saat süren çalışmanın ardından söndürdü.
 
Binada kimsenin yaşamadığını, ancak zemin katta dükkanlar bulunduğunu ifade eden vatandaşlar, yangın başlamadan kısa süre önce bir grup öğrencinin dans provası yapmak için binaya girdiğini anlatarak, "Öğrenciler binadan çıktıktan sonra yangın başladı. 5 dakika içinde alevler tüm çatıyı kapladı" dediler.
 
Yangın sonucu bina kullanılamaz hale geldi.