Beyoğlu'nda 'Emek' gerginliği

Beyoğlu İstiklal Caddes’ndeki tarihi Emek Sineması’nın yıkılmasını protesto eden eylemciler ile güvenlik önlemi alan polis arasında gerginlik yaşandı

Beyoğlunda Emek gerginliği
27 Mayıs 2013 Pazartesi 15:59 tarihinde eklendi.

Beyoğlu İstiklal Caddes’ndeki tarihi Emek Sineması’nın yıkılmasını protesto eden eylemciler ile güvenlik önlemi alan polis arasında gerginlik yaşandı. Çeşitli dans figürleri sergileyen ve açıklama yapan grup olaysız dağıldı.

Galatasaray'da toplanan yaklaşık 100 kişilik grup, Emek Sineması’nın yıkılmasını protesto etmek için Beyoğlu Belediyesi’ne doğru yürüyüşe geçti. ‘Biz bitti demeden bu dava bitmez’, ‘Emekle sermaye uzlaşmayacak’, ‘Çakma Emek’i yaptırmayacağız’ yazılı pankart ve döviz taşıyan grup, ‘Emek bizim İstanbul bizim’ sloganları attı.

Beyoğlu Belediyesi ile yıkımın iptal edilmesi için görüşmek isteyen gruba güvenlik önlemi alan çevik kuvvet polisi engel oldu. Polis, grubun içeri girmesine izin vermedi. Bu sebeple grup ile polis arasında kısa süreli arbede yaşandı.

Grup adına yapılan açıklamada, 3 kişilik bilirkişi heyetinden sadece birinin görüşünün dikkate alındığı ve yürütmeyi durdurma kararının iptal edildiği dile getirilerek, Emek Sineması yerine alış-veriş merkezi yapılmaması gerektiği söylendi. Grup açıklamanın ardından olaysız dağıldı.


CİHAN