Beyoğlu’nda polis müdahalesi

Beyoğlu Galatasaray Meydanı'nda bir araya gelen çeşitli sivil toplum örgütleri 21 Şubat Dünya Anadil Günü'nü yapılan etkinlikle kutladı.

Beyoğlunda polis müdahalesi
21 Şubat 2014 Cuma 21:24 tarihinde eklendi.
Saat 19.30 sıralarında bir araya gelen grup üyeleri, “Anadillerimize sınırsız özgürlük istiyoruz. Anadil yüreğin kapısıdır" yazılı pankart açtı.

Çeşitli dillerde dövizler taşıyan grup üyeleri Lazca, Zazaca, Çerkesçe, Ermenice,Süryanice ve Hemşince şiir okuyup şarkı söylediler.

Yapılan etkinliğin ardından Grup adına Altan Açıkdilli bir basın açıklaması yaptı. Açıkdilli “Bu coğrafyada yaşan bizler; Laz, Gürcü, Hemşin, Pontos, Kürt, Arap, Rum, Ermeni, Boşnak, Tatar, Arap Alevi, Tür men, Azeri, Zaza, Yahudi, Pomak, Roman , Çingene Çerkes, Süryani, Alevi ve tüm halklar sınırsız yasaksız özgürce anadilimizde konuşmak, yazmak, üretmek anadillerimizde okullarda okumak ve geliştirmek ve her türlü tekçi, yasakçı, inkarcı ırkçı ideoloji ve politikalara karşı kültürümüzü, kimliğimizi, inancımızı özgürce yaşamak istiyoruz" dedi.
 
POLİSE TAŞ VE CAM ŞİŞE ATTILAR
 
Grup üyeleri yapılan açıklamanın ardından önce tulum eşliğinde horon vurdu. Ardından hep birlikte halay çekti. Etkinlik sona erdikten sonra bir grup Taksim Meydana doğru yürümek istedi. Polis buna izin vermeyince grup üyeleri yasa dışı slogan attı.

Polisin dağılın uyarısına taş ve cam şişe atarak karşılık verdi. Bunun üzerine polis, gruba boyalı mermi atarak müdahale etti. Tarlabaşına doğru kaçan grup üyeleri polise havai fişek attı. Yaşanan koşuşturmanın ardından eylemciler ara sokaklara kaçarak izlerini kaybettirdi.

DHA