''Bıçağı elime verdi, 'beni vuracaksın' dedi''

Beyoğlu'nda, 1,5 aylık hamile eski sevgilisi Zeynep. Y.'yi karnından bıçakladığı gerekçesiyle hakkında "Kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan 20 yıla kadar hapis cezası istenen tutuklu sanık Hamza. T.'nin yargılanmasına başlandı.

Bıçağı elime verdi, beni vuracaksın dedi
27 Mayıs 2015 Çarşamba 17:22 tarihinde eklendi.
Beyoğlu'nda, 1,5 aylık hamile eski sevgilisi Zeynep. Y.'yi karnından bıçakladığı gerekçesiyle hakkında "Kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan 20 yıla kadar hapis cezası istenen tutuklu sanık Hamza. T.'nin yargılanmasına başlandı.
 
İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davanın ilk duruşması görüldü. Tutuklu sanık Hamza T., duruşmada hazır bulunurken, mağdur Zeynep Y.'yi ise avukatı temsil etti. Sanık Hamza T., yaptığı savunmada, daha önce savcılıkta verdiği ifadesinin gerçek olmadığını, o ifadeyi eski sevgilisi Zeynep Y.'nin istemesi üzerine verdiğini öne sürdü. 
 
"BIÇAĞI ELİME VERDİ. 'BENİ VURACAKSIN' DEDİ. YAPAMAM DEDİM. BIÇAĞI KENDİNE DOĞRU ÇEKTİ."
 
Hamza T., gerçek olduğunu iddia ettiği ifadesinde ise şunları söyledi; "Zeynep'le sevgiliydik, 4 ay aynı evde birlikte yaşadık. Sonra ayrıldık. Sonradan öğrendiğime göre, eski eşinin yanına Milas'a gitmiş, 2 hafta kadar onda kalmış. Eski eşiyle ilişkileri olmuş. İstanbul'a dönünce beni aradı, Mecidiyeköy'de görüşmek istedi. Arkadaşım Savaş'la birlikte Zeynep'in yanına gittik. Sonra hep birlikte Taksim'deki Gezi Parkı'na gittik. Burada 'beni vuracaksın' dedi. Şaka yaptığını düşündüm, ciddiye almadım. Sonra Savaş'la birlikte gidip seyyar satıcıdan bıçak almışlar. Geldiklerinde Savaş ayrıldı. Benle Zeynep dolaşmaya başladık. Olay yerine geldiğimizde bıçağı elime verdi. 'Beni vuracaksın' dedi. Yapamam dedim. Bu arada bana hamileliğinden bahsetmedi. Bıçağı kendine doğru çekti. Sonrada bana, 'buradan uzaklaş' dedi. Ben de uzaklaştım. Daha sonra kaldırıldığı hastaneye gittim. Akrabaları yanında olduğu için konuşamadım. Bir gün sonra tekrar hastaneye gittim. Bana yakalanmam durumunda, 'eski eşinden hamile kaldığını, bebekten kurtulmak istediğini, bıçaklama olayını da bu şekilde anlatmamı istediğini' söyledi" dedi. 
 
TANIK: ZEYNEP'İN PSİKOLOJİSİ BOZUKTU. KENDİSİNE ZARAR VERME İHTİMALİ VARDI 
 
Daha sonra sanık avukatının talebi üzerine iki tanık dinlendi. Tanıklardan F.D., Hamza ile Zeynep arasında gönül ilişkisinin olduğunu belirterek, "Zeynep Y.'nin konsomatris olarak çalıştığını, barda bazı sorunlar çıkartıp camları kırdığını" ifade etti. Diğer tanık N.A., ise, "Zeynep'in psikolojisi bozuktu. ailevi sorunları vardı. Kendisine zarar verme ihtimali vardı" diye konuştu. 
 
MAĞDUR ZEYNEP Y., TALİMATLA İFADE VERECEK 
 
Tanıkların dinlenmesinin ardıdan söz alan sanık avukatı, öldürme suçunun unsurlarının oluşmadığını, müvekkilinin öldrüme kastıyla hareket etmediğini, mağdurun kendisini yaraladığını beyan ederek müvekkilinin tahliyesine karar verilmesini talep etti. Talepleri değerlendiren mahkeme heyeti, mağdur Zeynep Y.'nin talimatla ifadesinin alınmasını isteyerek, tahliye talebini reddetti. Duruşma ertelendi. 
 
"DIŞ GEBELİK" TEŞHİSİ 
 
Bu arada soruşturma esnasında savcılık tarafından, Zeynep Y.'nin hamilelik ve sağlık durumuna ilişkin Adli Tıp Kurumu'ndan istenen raporun da mahkemeye sunulduğu belirtildi. 
 
4 Mart 2015 tarihinde Adli Tıp Kurumu'ndan savcılığa gönderilen raporda, "25 Şubat 2015 tarihinde Zeynep Y.'nin, Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yapılan muayenesinde "gebelik kesesi izlenmediği", karnın sol bölgesinde 3 cm'lik kesici delici alet yarasının tespit edildiği belirtildi. Aynı raporda, Zeynep K.'nin 12 Şubat 2015 tarihinde,10 gün sonra, Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yapılan Jinekolojik muayenesinde, "ektopik gebelik" dış gebelik tespit edildiği belirtildi. Raporun sonuç kısmında neden olan yaralanmanın, "Kişinin yaşamını tehlikeye sokan bir durum olduğu, kişi üzerindeki etkisinin basit tıbbi bir müdahale ile giderilebilecek ölçüde, hafif nitelikte olmadığı" belirtildi. 

DHA