Bıçaklanan üniversiteli şikayetinden vazgeçti

Kastamonu'da iki üniversiteli öğrencinin bıçaklanmasıyla ilgili Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın duruşmasında mağdur öğrenci 'Kastamonu anısı olsun' diye şikayetinden vazgeçti.

11 Nisan 2013 Perşembe 19:03 tarihinde eklendi.

 

Duruşmaya tutuklu sanık 20 yaşındaki Tolgahan Y. ve tutuksuz yargılanan kardeşi 19 yaşındaki Gökhan Y. ile bıçakla yaralanan üniversiteli öğrenciler Uğur Güven, Burak Akkuş ve tarafların avukatları katıldı.

Duruşmaya tanık olarak katılan Hilal Güldan, 1 Ocak 2013 tarihinde halı sahada oynanan maçta Gökhan Y. ile Uğur Güven arasında yapılan faul nedeniyle kavga çıktığını söyledi. Mahkeme Başkanı Emin Kürşat Demiralay ise maç sırasında meydana gelen faulden dolayı insanların birbirlerine saldırmalarını anlayamadığını belirterek, "Sizler üniversite öğrencilerisiniz, ileride önemli konumlarda olacaksınız, yakıştıramadım" dedi.
 
Kastamonu Üniversitesi'nde okuduğunu ve bu ilde son 2 ayı kaldığını belirten mağdur Burak Akkuş ise "Kastamonu'dan ayrılacağım. Sanıklardan şikayetimden vazgeçiyorum. Bu da bana Kastamonu anısı olsun" dedi. Mahkemedeki diğer mağdur Uğur Güven ise şikayetinden vazgeçtiğini söyledi.
 
Tutuklu sanık Tolgahan Y. de mağdurların şikayetinden vazgeçmesi nedeniyle kendilerine teşekkür edip, "Her ikisinden de Allah razı olsun" dedi.
 
Mahkeme heyeti, Tolgahan Y'nin, cezaevinde kaldığı süre ve mağdurların şikayetlerinden vazgeçmesi üzerine tahliyesine karar verdi.

Mahkeme Başkanı Demiralay, mağdurların meydana gelen olay sonrası büyüklük gösterdiğini belirtirken, "İnsanlarla kucaklaşın, karşı karşıya gelmeyin" diyerek nasihatte bulundu. Duruşma diğer eksikliklerin giderilmesi amacıyla ertelendi.

DHA