Bıçaklı saldırgan bu kez tutuklandı

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde geçen Cuma günü iki öğrenciye saldırıp, girdiği markette polislere zor anlar yaşatan Mustafa Arı, ilk mahkemede salıverildi.

Bıçaklı saldırgan bu kez tutuklandı
21 Ocak 2014 Salı 19:24 tarihinde eklendi.

İki gün sonra komşularına saldıran ve polis tarafından gözaltına alınan zanlı, bu kez çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Ereğli'de geçen Cuma günü bir gence saldırarak darp eden, daha sonra da Kız Meslek Lisesi'nde bir öğrenciye saldıran Mustafa Arı, polisin kovalamacası sonrası markete kaçmış, burada da polislere satır bıçak et, sucuk ve yumurta gibi şarküteri malzemeleri atarak yakalanmamaya çalışmıştı. Biber gazı ile etkisiz hale getirilen genç adam, bir gün sonra mahkemeye sevk edilmiş, Denetimli Serbestlik Yasası'ndan yararlanarak serbest kalmıştı.

Mahkemeden salıverilen ve uyuşturucu bağımlısı olduğu iddia edilen Mustafa Arı, 2 gün sonra bu kez komşularına saldırdı. Uyuşturucu bağımlısı genç, komşuları Yüksel Göktekin ile oğlu Selçuk Göktekin’in şikâyeti üzerine gözaltına alınmış ve üzerinde bir adet ekmek bıçağı bulunmuştu. Karakoldaki ifadesinin ardından doktor raporu alınan ve adliyeye sevk edilen zanlı Mustafa Arı, savcı tarafından tutuklanma talebi ile mahkemeye çıkarıldı. Zanlı, savcının ilk mahkeme kararına itiraz etmesi ve Denetimli Serbestlik Yasası'nı ihlal ettiği, komşularına saldırıda bulunduğu gerekçesi ile tutuklayarak Kdz. Ereğli Kapalı Cezaevi’ne gönderdi.

Adliye çıkışında basın mensuplarının 'Yaptıklarından pişman mısın?' sorusuna şahıs, "Yeter da... Yeter, çektiğiniz yeter. Pişman mısın? Pişmanım." cevabını verdi. 


CİHAN