Bıçaklı saldırgan yeniden gözaltı

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde cuma günü ikisi bayan 3 kişiyi yaralayan ve polislere markette bıçak, satır ve şarküteri malzemeleri atarak yakalanmamak için direnen Mustafa Arı, mahalle sakinlerinden Yüksel Göktekin'in evine saldırdığı iddiası ile yeniden gözaltına alındı.

Bıçaklı saldırgan yeniden gözaltı
20 Ocak 2014 Pazartesi 21:50 tarihinde eklendi.

Polisler, Arı'nın üst aramasında ele geçirilen bıçağa el koydu.

Ereğli'de cuma akşamı Yalı Caddesi'nde bir genci döverek yaralayan, daha sonra Kız Meslek Lisesi'nde öğrenim gören bir öğrenci ve bir öğretmene saldıran, sonra da polislerden kaçarken girdiği marketi birbirine katan, uyuşturucu müptelası olduğu iddia edilen Mustafa Arı, Orhanlar Mahallesi'nde Yüksel Göktekin'e ait eve saldırdığı, camına taş attığı iddiası ile gözaltına alındı.

Yüksel Göktekin ve oğlu Selçuk Göktekin ile tartışan Mustafa Arı'nın, tartışmanın ardından mahalleden ayrıldığı bilgisini alan polisler, şehir merkezinde aramaya başladı. Kısa süre sonra İskele Camii önünde bulan polisler, göz altına aldı. Üst aramasında belindeki bıçağa el koyan polisler, doktor raporu için Ereğli Devlet Hastanesi'ne götürdü.

Olayla ilgili olarak şikayetçi olmak için karakola gelen Yüksel Göktekin, Mustafa Arı'nın her akşam mahallede nara attığını ve mahalle halkının huzurunu bozduğunu söyledi.

Akşam saatlerinde evinin camına taş atıldığını ve Mustafa Arı tarafından rahatsız edildiğini kaydeden Yüksel Göktekin "Biz evde oturuyorduk. Bu bağırmaya başladı. Elinde bıçak, cama taş atıyor. Kaç günden bu yana oluyor bu olay. Nara atıyor. Dün akşam yine bağırdı. Sabahlara kadar bağırıp çağırıyor. Sürekli olarak mahalleyi yakacağından bahsediyor. Elinde bıçakla milletin huzurunu bozuyor. Geçen yine markete girmiş herhalde. Buna en ağır cezanın verilmesini istiyorum." dedi.

Yüksel Göktekin'in oğlu Selçuk Göktekin de, Mustafa Arı'nın kendisine sataştığını, aşağıya inmek istediğini ancak annesi ve babasının kendisini tuttuğunu söyledi. "Türkiye'de adalet varsa bu içeride olmalı" diyen Selçuk Göktekin "Türkiye Cumhuriyeti'nde böyle bir şey olmaması lazım.

Eğer adalet varsa bunun içeride olması lazım. Bana laf ediyor. Bana 'Benim hakkımda ileri geri konuşmuşsun' diyor. Benim işim olmaz. Ben zaten Sakarya Üniversitesi'nde okuyorum. Son sınıf öğrencisiyim. 4 gün önce geldim memlekete. Benim böyle işlerle işim olmaz. Aşağıya indirip beni teşvik ediyor. Bir şey yapsın diye. Ben aşağıya inseydim artık ne olurdu bilmiyorum. Annem babam tuttu beni. Zor durumdayız." diye konuştu.

Olayda mağdur olduklarını iddia eden baba ve oğlu, Mustafa Arı'dan şikayetçi olmak için karakola girdi. Bu sırada doktor raporu alınan Mustafa Arı da elleri kelepçeli şekilde karakola alındı. Polis olayla ilgili tahkikatı sürdürüyor.

Cuma akşamı Yalı Caddesi'nde bir genci döven, daha sonra Kız Meslek Lisesi'nde bir öğrenci ve bir öğretmene saldırdıktan sonra Orta Camii mevkiinde yakalanmak istenen Mustafa Arı, polisin havaya silah sıkmasına rağmen kaçmış ve markette sıkıştırılmıştı. Marketin et reyonunda polise satır, bıçak, et, yumurta, sucuk ve cam kavanoz atan Arı, polisin uzun uğraşlarının ardından biber gazı ile etkisiz hale getirilmişti. Tutuklanma talebi ile mahkemeye sevk edilen Mustafa Arı, mahkeme tarafından denetimli serbestlik yasasından yararlandırılarak serbest bırakılmıştı.


CİHAN