Bieber: Eşcinselim

Suriye Elektronik Ordusu, bu sefer Justin Bieber’ı hedef aldı. Örgüt, E! Online magazin sitesinin sayfasını hack’leyerek, genç pop yıldızı Justin Bieber’ın ‘eşcinsel olduğuna dair’ haber yayımladı.

Bieber: Eşcinselim
06 Mayıs 2013 Pazartesi 14:21 tarihinde eklendi, 1.770 kez okundu.

 

AP haber ajansını ve daha sonra Guardian gazetesinin web sayfasını hack’leyen Suriye Elekronik Ordusu, en son eyleminde farklı bir hedef seçti.
 
E! Online sitesini hack’leyen Suriyeli hacker’lar, Justin Bieber’ın ‘eşcinsel olduğuna dair’ sahte bir haber yayımladı.  Sayfada, “Özel haber: Justin Bieber E! Online’a açıklama yaptı: Eşcinselim” şeklinde bir haber belirdi.
 
New York Daily News’in haberine göre, Twitter’dan da geçen sahte haber, 1,200 re-tweet edilirken, 351 favori edildi.
 
E! Online, eylemin ardından yaptığı açıklamada, “Twitter ve SMS hesaplarımız Cumartesi günü saldırıya uğradı... Bu sorunu çözümlemek ve olay hakkında soruşturma başlatmak için çalışıyoruz. Neden olduğumuz herhangi karmaşadan dolayı özür dileriz” denildi.
 
Twitter’dan da açıklama yapan E! Online, hesaplarının hack’lendiğini ve asılsız haberlerin duyurulduğunu belirtti.
 
Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ı savunan Suriye Elektronik Ordusu, sürekli Batı basınını hedef alan eylemler gerçekleştiriyor. Örgüt, AP ve Guardian’ın öncesinde BBC, NPR, Reuters’ın da Twitter hesabını hack’lemişti.

NTV