'Big Ben'' kulesi 'Elizabeth' oldu

İngiltere'nin başkenti Londra'nın simgelerinden, ''Big Ben'' olarak da bilinen tarihi saat kulesinin adının ''Westminster Sarayı Elizabeth Kulesi'' olmasına karar verildi.

Big Ben kulesi Elizabeth oldu
26 Haziran 2012 Salı 21:27 tarihinde eklendi, 2.729 kez okundu.

 

İngiliz parlamenterler, İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in tahttaki 60. yılı onuruna kulenin adının ''Elizabeth Kulesi'' olmasına onay verdi. 
     
Thames Nehri kenarında bulunan tarihi İngiliz Parlamentosu'nun parçası olan kuleye Kraliçe'nin adının verilmesini, Muhafazakar Partili milletvekili Tobias Ellwood önermişti. 
     
Öneri, aralarında İngiltere Başbakanı David Cameron, Başbakan Yardımcısı Nick Clegg ve muhalefetteki İşçi Partisi'nin lideri Ed Miliband'in de bulunduğu milletvekillerinin yarısından fazlasının onayını aldı. 
     
''Westminster Sarayı'' olarak da bilinen parlamentonun bir bölümünün yeniden adlandırılması İngiltere'de ilk kez yapılmıyor. Saray 1860 yılında yeniden inşa edildiğinde, batısındaki kuleye ülkenin 63 yılla tahtta kalan en uzun süreli monarkı olan Kraliçe Victoria'nın adı verilmişti. 
     
Saat kulesi dünya genelinde ''Big Ben'' adıyla bilinse de aslında bu isim kuledeki 13,5 tonluk çanın takma adı. 
     
86 yaşındaki Kraliçe 2. Elizabeth'in tahttaki 60. yılı, bu ay başında ülke genelinde yapılan çeşitli etkinliklerle kutlanmıştı.