Biga'da kuduz çakal dehşeti

Çanakkale'nin Biga İlçesi Yeniçiftlik Beldesi'nde, üç kişiyi ısıran çakalın kuduz olduğu belirlendi

Bigada kuduz çakal dehşeti
13 Şubat 2013 Çarşamba 10:13 tarihinde eklendi, 1.385 kez okundu.

 

Biga İlçesi Yeniçiftlik Beldesi’nde geçen Pazar günü akşam saatlerinde, beldeye inen bir çakal, kahveden evine dönen Ömer Gülay’a (58), evinin bahçesine gireceği sırada saldırdı. Aynı çakal, aynı gün bahçesindeki köpeğin havlamasıyla dışarıya çıkan Salih Okan’a (59), bir süre sonra da Mehmet Güven (60) evinin bahçesinde çakalın saldırısına uğradı. Çakal üç kişiyi de ayağından ısırdı.
 
ÇAKAL ÖLDÜRÜLDÜ
 
Olay sonrası belde sakinleri çakal avına çıktı. Bir süre sonra da çakal meydanda vatandaşlar tarafından kıstırılıp av tüfeğiyle vuruldu. İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekiplerinin numune aldığı çakalın kuduz olduğu öğrenildi. Olay sonrasında Ömer Gülay, Salih Okan ve Mehmet Güven Biga Devlet Hastanesi’ne giderek tedavi oldu. Üç kişiye kuduz aşısı yapıldı.
 
KARANTİNAYA ALINDI
 
Yeniçiftlik Belediye Başkanı AK Parti’li İbrahim Eren, olay sonrası beldenin iki ay süreyle karantinaya alındığını kaydetti. Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Hüseyin Bulut ise belde civarında tavukhaneler bulunduğunu ve bu vakaların her zaman olabileceğini göz önünde bulundurup, kooperatif olarak 9 ay önce beldedeki sığırlara kuduz aşısı yaptırdıklarını, bu sayede de 6 ay yerine 2 ay karantina uygulanacağını dile getirdi.

DHA