Bilal Erdoğan ''barışa'' ok attı

BURSA'da Osmangazi Belediyesi'nin de davetli olduğu 4'üncü Uluslararası Fetih Kupası'nın tanıtım toplantısı Saraybosna'da yapıldı.

Bilal Erdoğan barışa ok attı
27 Mayıs 2016 Cuma 13:38 tarihinde eklendi, 1.363 kez okundu.
BURSA'da Osmangazi Belediyesi'nin de davetli olduğu 4'üncü Uluslararası Fetih Kupası'nın tanıtım toplantısı Saraybosna'da yapıldı.
 
Toplantıya, Okçular Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi ve Dünya Etno Sporları Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan, tarihi Hüsrev Bey Medresesi'nin bahçesinde kardeşlik ve barış için "Ya Hak" diyerek hedefe ok atışları gerçekleştirdiler. 
 
Ülkemizin ilk spor kulüplerinden biri olan İstanbul Okmeydanı’ndaki Okçular Vakfı tarafından 27-29 Mayıs tarihleri arasında organize edilen '4'üncü Uluslararası Fetih Kupası'nın tanıtım ve bilgilendirme toplantısı, Saraybosna’da bulunan Gazi Hüsrev Bey Medresesi’nde düzenlendi. Bursa'da merkez Osmangazi Belediyesi'nin de davet edildiği toplantıya Okçular Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Haydar Ali Yıldız, AK partili İstanbul Milletvekili Halis Dalkılıç, Okçular Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi ve Dünya Etno Sporları Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ile Türkiye’nin Saraybosna Büyükelçisi Cihad Erginay da katıldı.
 
Okmeydanı Spor ve Eğitim Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı ve İstanbul Milletvekili Haydar Ali Yıldız, geçen yıl düzenlenen Fetih Kupası için ilk okun Hakkari’den fırlatıldığını hatırlatarak, “Şimdi de Türkiye’nin batısında yer alan kardeşlerimizin yaşadığı Bosna Hersek’in başkenti Saraybosna’dayız. Türk tarihinin en eski sporlarından biri olan okçuluğu her insana sevdirme amacını taşıyoruz. Bir ruh ve beden disiplini olan okçuluğun bu coğrafyada da yaygınlaşması en büyük amacımızdır. Vakıf olarak düzenlediğimiz Fetih Kupası yarışmaları bugün başladı. 29 Mayıs tarihinde yapılacak finaller ile bu sporun dünyadaki en iyileri belli olacak” dedi. Yıldız özellikle gençlerin bu sporu sevmesi için birçok projenin içinde olduklarını ve on binlerce gence ulaşarak okçuluğu onlara tanıttıklarını da söyledi.
 
Törende konuşan Okçular Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi ve Dünya Etno Sporları Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan da Okçular Vakfı’nın tarihi misyon üstlendiğini söyleyerek başladığı konuşmasında, okçuluk sporunun gelecek nesillere aktarılmasının önemine değindi. Erdoğan, vakıf olarak ata sporu olan okçuluk eğitiminin verilmesi misyonu ile hareket ettiklerini de dile getirerek, “Okçuluk sporuyla medeniyetimizin izlerinin yeniden hatırlanması istiyoruz. Milli sporumuz olan okçuluğu hak ettiği yere taşımak için var gücümüzle çalışıyoruz. Olimpik bir branş olan okçuluk sporunda geleceğin şampiyonlarını yetiştirmek en büyük arzumuz. Bosna, Türk dünyası için önemli bir merkez. Burada olmaktan ve okçuluğa dikkat çekip bilgilerimizi paylaşmaktan büyük mutluluk duyuyorum” diye konuştu.
 
Vakfın bugüne kadar çok sayıda sporcu yetiştirdiğini ve bu sporcuların ulusal ve uluslararası okçuluk sporu camiası içinde adından sıkça söz ettirmeye başladığını da açıklayan Erdoğan, “Okçular Vakfı altyapısıyla, hocalarıyla, teknik imkanlarıyla dünyada eşi benzeri olmayan birçok uygulamayı da hayata geçirmiş ve geçirmeye devam edecektir. Olimpiyatlarda kurulacak kürsüde, buradan yetişen sporcularımızı göreceğimiz günler hiç de uzak değil. Tüm kalbimle inanıyorum ki, bu şampiyonlar vakfımızdan çıkacaktır” dedi.
 
Okçuluk camiası içinde adından saygı ile söz edilen ve hocaların hocası olarak anılan Güney Koreli Kim Hyung-Tak'ın da özel konuk olarak davet edildiği Fetih Kupası'nda 44 ülkeden dünyanın en iyi okçularının da aralarında bulunduğu 455 sporcu dereceye girmek için yarışacak. Yarışmalara 20 ülkeden 128 modern okçu, 24 ülkeden de 327 geleneksel okçu katılacak. Fetih Kupası organizasyonu 29 Mayıs Pazar günü yapılacak finaller ile sona erecek.

DHA