Bilal Erdoğan'a yoğun güvenlik önlemi

Dünya Etnospor Konfederasyonu tarafından Küçükçekmece Belediyesi'nin ev sahipliğinde gerçekleşecek olan Etnospor Kültür Festivali'nin basın toplantısı geniş katılımla gerçekleşti.

Bilal Erdoğana yoğun güvenlik önlemi
24 Ağustos 2016 Çarşamba 15:47 tarihinde eklendi.
Dünya Etnospor Konfederasyonu tarafından Küçükçekmece Belediyesi'nin ev sahipliğinde gerçekleşecek olan Etnospor Kültür Festivali'nin basın toplantısı geniş katılımla gerçekleşti.
 
Bezirganbahçe Meydanı'ndaki etkinlik alanında gerçekleşen basın toplantısına, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Dünya Etnospor Konfederasyon Başkanı Bilal Erdoğan, Okçular Vakfı Başkanı ve İstanbul Milletvekili Haydar Ali Yıldız, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz ve Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TURSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, Dünya Etnospor Konfederasyon Başkan Yardımcısı Hakan Kazancı ve Sanat Yönetmeni Yasin Tütüncü'nün yanı sıra yanı sıra çok sayıda basın mensubu katıldı.
 
"GENEKSEL SPORLARLA ALAKALI CİDDİ ADIMLAR ATILACAK"
 
Unutulmaya yüz tutmuş sporlarla halkı buluşturduğu için Bilal Erdoğan'a teşekkür eden Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç, "Kültür mirasımıza sahip çıkmamız gerekiyor. Geleneksel sporlarımızın gelecekte atılan adımlarda daha fazla yer alması için atacağımız daha ciddi adımlar olacak. Türkiye'de inşa edeceğimiz spor alanları olacak. Geleneksel sporlarımızla ilgili de eş zamanlı ve aynı mekanda adımlar atılacak. Modern okçulukla birlikte geleneksel okçuluğun da tesislerinin inşa edilmesi amaçlanıyor. Binicilik bizim genlerimizde var ancak baktığımızda bu sporla temsil edilmediğimizi görüyoruz. Bunun için de adımlar atılacak. Turizm açısından da büyük bir ivme yakalatacak unsurlar bunlar. Ben bunu spor, kültür ve turizm organizasyonu, bir festival olarak görüyorum. Bu organizasyonun ilkı kuvvetli adım olması açısından hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu. 
 
"BATI DEĞERLERİ İLE GERİ PLANA İTİLMİŞ GELENEKSEL DEĞERLERİMİZ ÖN PLANA ÇIKACAK"
 
Dünya Etnospor Konfederasyon Başkanı Bilal Erdoğan ise, Etnospor Konfederasyonu olarak, geleneksel sporların halkla buluşması için yola çıktıklarını belirterek, "Son 150 yılda maalesef birçok değerimizden uzaklaştırıldık. Türkiye'nin geleceğinin bu değerleri tekrar kazanarak kurulacağını düşündük. Sadece sanatta değil, her alanda kendi kültürümüzü tanıyarak, geleceğimizi inşa etmemiz gerektiğini düşündük. Bu topraklarda 1000 yıllık geçmişimiz, gelenek ve göreneklerimiz var. Bunlar aslında DNA'mızda olan değerler. Maalesef geçmişte başka değerler bize dayatıldı. 15 Temmuz'da kendi değerlerimizle geleceğimizi inşa edeceğimiz özgüvene sahip olduğumuzu gördük. Bu festivalin batı kültürü ile arka plana atılan bu değerlerin tekrar kazanılması için önemli bir etkinlik olduğunu düşünüyorum. Üç gün boyunca ailelerin çocukları ve komşularıyla birlikte gelip güzel bir gün geçireceği bir etkinlik olduğunu düşünüyorum" dedi. 
 
"ETNOSPOR KENDİ DEĞERLERİMİZİ BULMAMIZ AÇISINDAN ÖNEMLİ"
 
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da, kültür ve sporun insanlık tarihi kadar eski olduğuna değinerek, Birleşmiş Milletler' in sürdürülebilir kalkınmanın dördüncü ayağı olarak kültürü gösterdiğine dikkat çekti. Topbaş, "Bizim dışarıdaki kültüre kapımız açık, yeter ki, bizi öz benliğimizden etmesin. Biz kendimiz olmak zorundayız. Geleneksel spor daha insancıl ve daha doğaldır. Bu sporların tekrar güncellenmesi açısından çok önemli bir etkinlik olduğunu söyleyebilirim. Etnospor için bu kentin seçilmesi bizim için çok önemli. Bizim ülkemizde ve diğer ülkelerde de kendi değerlerini bulması açısından Etnospor çok önemlidir" dedi. 
 
"KÜÇÜKÇEKMECE SEÇİLDİĞİ İÇİN GURUR DUYUYORUM"
 
Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, Etnospor Kültür Festivali için Küçükçekmece'nin seçilmiş olmasından dolayı duyduğu mutluluğu dile getirerek, "Eksikliğini hissettiğimiz geleneksel sporların geliştirilmesi için yapılan bu etkinliği takdirle karşılıyorum. Eskiden çocuklarımız ellerinde oyuncak kılıç Heman diyerek oyun oynarlarken şimdi geleneksel okçuluk oyunları oynayacaklar. Bugün temeli atılan o fidanın onu büyütecek bir ilgiye beslenmesini arzu ediyorum " diye konuştu. Protokol üyeleri basın toplantısı sonrasında ise basın mensuplarına festivali alanını gezdirerek yapılan etkinlikler hakkında bilgi verdi. Ayrıca protokol üyelerin ok atması renkli görüntüler oluşturdu.