"Bildiklerimi savcıya aktardım"

AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, eski BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ile 5 kişinin öldüğü helikopter kazasıyla ilgili soruşturmayı yürüten özel yetkili Cumhuriyet Başsavcı Vekili Özden Doğan'a bildiklerini aktardı.

Bildiklerimi savcıya aktardım
06 Aralık 2011 Salı 21:52 tarihinde eklendi.

 

Selçuk Özdağ, Malatya Adliyesine gelerek Yazıcıoğlu soruşturmasını yürüten özel yetkili Cumhuriyet Başsavcı Vekili Özden Doğan'la görüştü. 3 saate yakın bir süre Özden Doğan'la görüşen Selçuk Özdağ, görüşmesinin ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu.
 
Muhsin Yazıcıoğlu'nun önemli bir siyasetçi olduğunu kaydeden Özdağ, "Kendisi önemli bir devlet adamı idi. Bence Türk siyasi hayatında bir sigorta vazifesi görüyordu. Adeta bir paratoner vazifesi gördü. Hem 28 Şubat döneminde hem mecliste bulunduğu süre içerisinde çeşitli oylamalarda hep şahsiyetli onurlu kaldılar; Muhsin Yazıcıoğlu ve arkadaşları" dedi.
 
Yazıcıoğlu'nun ölümünden milletçe üzüntü duyulduğunu anlatan Özdağ, şöyle konuştu:
 
"Yani o gün her evin cenazesi idi Muhsin Yazıcıoğlu. Muhsin Yazıcıoğlu ile ilgili kaza ile ilgili süreç devam ediyor. Çeşitli tutuklamalar var. Sayın Cumhurbaşkanımızın açıklamaları var. Devlet Denetleme Kurulunun çalışmaları vardı. Meclisin Araştırma Komisyonu'nun çalışmaları vardı. En sonunda Malatya'da özel yetkili bir başsavcı yetkili kılındı. Süreç devam ediyor."
 
"Muhsin Yazıcıoğlu olayının bir kaza olmadığı inancı içerisindeyim" diyen Özdağ, Yazıcıoğlu'nun Türkiye'de demokrasi dışı güçler, demokrasiyi içselleştiremeyenler tarafından öldürüldüğü kanaatinde olduğunu savundu.
 
"Bununla ilgili bildiklerimi, düşüncelerimi kanaatlerimi aktardım sayın başsavcı vekiline" diyen Özdağ, herkesin hukuka yardımcı olması gerektiğini dile getirdi.
 
Özdağ, "Bu süreç içerisinde gerek BBP'nin o dönem içerisindeki yetkilileri, kendi yakın arkadaşları, dava arkadaşları, geçmişteki arkadaşları, hukuk, Sayın Cumhurbaşkanımız, Sayın Başbakanımız bu konu ile yakinen ilgileniyorlar. Ben inanıyorum ki yakın bir zamanda daha önemli gelişmeler olacak ve Yazıcıoğlu olayı bütün çıplaklığı ile ortaya çıkacak. Belki de Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk defa bir siyasi cinayet ortaya çıkacak" diye konuştu.
 
Bir gazetecinin "Tanık sıfatı ile mi ifade verdiniz sorusu üzerine Özdağ, "Bildiklerimi aktardım. Bilgi veren olarak" dedi.
 
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün BBP Genel Başkanı Destici ve merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun eşi Gülefer Yazıcıoğlu ile BBP Genel Sekreteri Metin Gündoğdu'yu kabul etmesi ile ilgili sorulan soru üzerine Özdağ, "İnanıyorum ki daha başka bilgiler de bir çorap söküğü gibi gelecektir. Yazıcıoğlu olayı ortaya çıkartılacaktır" ifadesini kullandı.
 
Özel yetkili Cumhuriyet Başsavcı Vekiline anlattıklarının sorulması üzerine Özdağ, "Sayın savcıya söylediklerim orda kalsın. Zaman içerisinde onları sizler de öğrenirsiniz" dedi.