Bilecik'te 432 seçmenin kaydı donduruldu

Bilecek'te jandarma ekiplerinin yaptığı kontrollerde oy kullanmak için farklı yerlerde ikametgahlarını gösteren 432 seçmenin kayıtları donduruldu.

Bilecikte 432 seçmenin kaydı donduruldu
28 Ocak 2014 Salı 22:25 tarihinde eklendi.
 
Bilecik'te İlçe Seçim Kurulu'na bazı adayların seçimi kazanmak için başka yerlerde oturan kişileri seçime girecekleri yerde oturuyor gibi gösterdikleri yönünde ihbarlar yapıldı. İlçe Seçim Kurulu'nun talebi üzerine Bilecik İl Jandarma Komutanlığı ekipleri merkeze bağlı Bayırköy Beldesi ile İlyasbey, Gökpınar, Dereşemsettin, Karaağaç, İlyasça, Cumalıköy, Beyce, Yeniköy, Kepirler, Ahmetpınar, Taşcılar ve Sarmaşık köylerinde seçmen kontrolü yaptı.

Ekipler köylerde muhtarlarla görüşüp, ihbarlarda adı geçen kişilerin oturdukları evleri tek tek kontrol etti. Jandarma ekiplerin yaptığı kontrollerde 432 seçmenin bildirdikleri ikametgahlarda oturmadığı belirlendi. İlçe Seçim Kurulu da bu seçmenlerin kayıtlarını dondurdu. 
 
Seçim kurulu tek tek isimlerini açıkladığı bu kişilerle ilgili şu duyuruyu yaptı:

'30 Mart 2014 tarihinde yapılacak olan mahalli idareler seçimleri nedeniyle; 10 Ocak 2014 tarihinde askıya çıkarılan muhtarlık bölgesi askı listeleri, 23 Ocak 2014 tarihinde askıdan indirilmiş olmakla; bu tarihler arasında merkez belde ve köylere seçmen kaydını yaptıran seçmenlerle ilgili olarak siyasi partilerce ve başkanlığımızca resen araştırma yapılmış bazı seçmenlerin gösterdikleri adreslerde oturmadıkları tespit edilmiş bunun sonucunda nüfus müdürlüğü seçmenlikleri dondurulan kişileri eski adreslerine kayıtlarını aktarmış olduğundan ekli listedeki isimleri yazılı seçmenlerin 07 Şubat 2014 mesai bitimine kadar aşağıda yazılı belgelerle başkanlığımıza müracaatları halinde tekrar seçmen listelerine kayıtlarının yapılacağı hususu ilan olunur.

Seçmenin getireceği aşağıdaki belgelerden herhangi birisi; Adına kayıtlı elektrik, su, doğalgaz, telefon faturası. Oturduğu yere ait kira sözleşmesi tapu kaydı (Kendisi anne-babası adına). Güvenlik güçleri (Polis Jandarma) tarafından konutta kalanlara dair kimlik bildirme belgesi. Listede adı bulunan vatandaşlar verilen sürede başvuru yapmadıkları takdirde oy kullanma haklarını kaybedecekler.'

DHA