Bilecik'te en anlamlı Öğretmenler Günü

Bilecik Eğitimciler Derneği tarafından düzenlenen Öğretmenler Günü programına il merkezi ve ilçelerden çok sayıda öğretmen katıldı.

Bilecikte en anlamlı Öğretmenler Günü
24 Kasım 2011 Perşembe 10:07 tarihinde eklendi, 1.644 kez okundu.

 

Programda kürsüye 'Öğretmenlerin öğretmeni' olarak çağrılan Bilecik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Azmi Özcan, öğretmenlikle ilgili analizleri ile büyük alkış aldı.
 
Pamukçuoğlu Kültür Merkezi'nde düzenlenen programın açılışkonuşmasını yapan Bilecik Eğitimciler Derneği Başkanı Kamil Memiş, yeni kurulan bir dernek olmalarına rağmen hedeflerinin büyük olduğunu,
öğretmen, öğrenci ve velilere yönelik programlar ve projeleryapacaklarını söyledi.
 
Bilecik Belediye Başkan Vekili Osman Gezgin ise 2 çocuk babasıve öğretmen çocuğu olarak konuştuğunu belirterek, öğretmenlerin öğretimden çok eğitim üzerinde durmaları, öğretmenlerin eğitim alanında daralan yetkilerinin genişletilmesi gerektiğini ifade etti.
 
Kürsüye "Öğretmenlerin öğretmeni" olarak davet edilen Bilecik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Azmi Özcan, öğretmenin "alim" ve "emin" olması gerektiğine vurgu yaptı. Öğretmenine teslim olan vahşet timsali Hz. Ömer'in adalet timsali haline geldiğini, öğretmenine teslim olanların Türkiye Cumhuriyeti'ni kurduğunu söyledi. Yeryüzündeki en asil işin öğrenmek ve öğretmek olduğunun da altını çizen
 
Özcan, "Hayır işlerinde yardımlaşalım." çağrısında bulundu.
 
Milli Eğitim Müdürü Yılmaz Doğan, Mehmet Akif Ersoy ve Necip Fazıl'dan okuduğu bir birinden güzel şiirlerle öğretmenlere hitabetti. Programın sonunda, çekilişler yapılarak öğretmenlere çeşitli hediyeler verildi.