"Bilerek yapıldığına inanmıyorum"

Efsane kaleci Rüştü Reçber, Galatasaray-Trabzonspor maçında yaşanan seremoni krizi hakkında konuştu. Rüştü, seremonideki hatanın bilerek yapıldığına inanmadığını söyledi.

Bilerek yapıldığına inanmıyorum
20 Mayıs 2013 Pazartesi 23:56 tarihinde eklendi.

Türk futbolunun efsane kalecisi Rüştü Reçber, gündeme ilişkin Maraton.com.tr'ye özel açıklamalarda bulundu. Galatasaray-Trabzonspor mücadelesi seremonisinde üzerinde 'Fair Play' yazan formalarıyla futbolcularla birlikte sahaya çıkan çocuklardan Fenerbahçe forması giyenlerin formalarının çıkarttırıldığı iddialarına cevap veren Rüştü Reçber, "Bu olayın bilerek yapıldığına inanmıyorum." dedi.

"BİLEREK YAPILDIĞINA İNANMIYORUM"

Rüştü Reçber, "Seremonide gerçekleşen hadisenin bilerek yapıldığına inanmıyorum. Unutulmuş veya aksatılmış olabilir. Fair-Play adına son günlerde kötü olaylar yaşıyoruz. Bari bunu yapmayalım. Yapılmamış olsun. İnşallah seremoni telaşından dolayı akıllara gelmemiş olsun. Aksini düşünmek istemiyorum." dedi.

"HEPSİNİ GALATASARAY TARAFTARININ ÜZERİNE YIKMAK DOĞRU OLMAZ"

Yine aynı maçta açılan "2010-2011 şampiyonu Trabzonspor hoşgeldin" yazılı pankartı yorumlayan Rüştü Reçber, "Son günlerde ortam çok gerildi. İnsanlar bazen yanlış yapabiliyor ama daha sağduyulu mesajlar vermek gerekiyor. O pankartı açanların hepsini Galatasaray taraftarının üzerine yıkmak doğru olmaz. Dikkat etmeleri gerekir. Gidişat hiç iyi değil. Ciddi önlemler almalıyız." ifadelerini kullandı.

"BURAK'IN STİLİYLE ALAKALI"

Burak Yılmaz'ın Trabzonspor maçı sonrası yaptığı "2010-2011 sezonunda bu kupayı Trabzonspor'la yakalayıp kaldıramamıştık. Bu akşam bu kupayı Trabzonspor için de kaldırdım." sözlerini yorumlayan Rüştü Reçber, şöyle devam etti:

"Aslında Burak'ın bu olaya bakma stiliyle alakalı bir durum. İnsanlar, Burak'a negatif de bakabilir. Burak, bu söyleme neden ihtiyaç duydu. Burak yanlış yaptı. Ünal Aysal'ın dediği gibi Trabzonspor taraftarının gönlünü almak için bu açıklamayı yaptıysa doğru olabilir. Ama dışardaki insanlar tarafından farklı yorumlanabilir."

"GÖKHAN'IN VERDİĞİ TEPKİ NORMAL"

Gökhan Gönül'ün, Karabükspor maçı sonrası yaptığı "Kanırta kanırta şampiyon olduk" açıklamasını yorumlayan Reçber, "Maç bittikten hemen sonra farklı bir maçta yaşanan olayla ilgili soru yöneltirseniz o şekilde tepki verir." diyerek şöyle devam etti:

"İki yıldır Fenerbahçe ve Trabzonspor arasında geçen bir gerginlik var. O pankarta karşılık tepki vermesi doğru. Gökhan Gönül'ün sözlerini yanlış anlamaya gerek yok. Gökhan dürüst ve temiz bir futbolcu. Gökhan'ın da ifade ettiği gibi kötü niyetli kullanmadı o kelimeyi. Bu soru ertesi gün de sorulabilirdi. Maçtan yeni çıkmışsınız, yenilmişsiniz, Galatasaray'la puan farkı açılmış. Bu soru yerinde değildi. Zamanlama olarak yanlıştı. Bu soruya hoca veya yönetim cevap vermiş olsa yadırgamazdık."

"SAMET AYBABA BAŞARILIDIR"

Samet Aybaba ile yollarını ayırma kararı alan Beşiktaş'taki gelişmeleri değerlendiren Rüştü Reçber, "Sezon başında ne bekleniyordu, sezon sonu ne alındı? Kimse Beşiktaş'ın ligi 3. bitireceği ihtimalini vermiyordu." diyerek sözlerini şöyle tamamladı:

"Sezon içerisinde bir takım yanlışlar olmuş olabilir. Ama sezon sonu gelindiğinde alınan puanlara ve gösterilen performansa bakıldığında büyük başarı yakalandı. Her ne kadar Fenerbahçe ve Galatasaray istenen seviyede puanlar almasa da Beşiktaş şampiyonluk potasına girdi. Bence Samet Aybaba başarılıdır. Ayrılık kararının alınması yönetimin tasarrufudur. Medeni bir şekilde karşılıklı oturup konuşmuşlardır. Kamuoyunun böyle bilmesi lazım."


CİHAN