Biletler Emek için yırtılacak!

Emek Sineması’nın yıkılmasına karşı bugün saat 16:30’da Taksim Meydanı'ndan Emek Sineması'na yürünecek ve Fetih Beyoğlu: Grand Pera adlı filmin biletleri kesilecek!

15 Nisan 2012 Pazar 13:41 tarihinde eklendi, 1.115 kez okundu.

 

Sinema yazarları, sanatçılar ve sinamaseverler Emek Sinemasına sahip çıkmaya devam ediyor. Sinemayı 4. kata taşıyacak yeni projeye karşı çıkanlar ve ‘Emek Bizim’ diyenler, bugün bir yürüyüş düzenleyecek. ‘İkna olmuyoruz, biletinizi kesiyoruz!’ adıyla düzenlenecek yürüyüş saat 16.30’da Taksim Tramvay Durağı’ndan Emek Sinemasına yapılacak.
 
İstanbul Kültür-Sanat Varyetesi'nin konuyla ilgili açıklaması şöyle:
 
''Kamer İnşaat kamuoyunun yanlış ve eksik bilgi sahibi olduğu gerekçesiyle yeni bir PR çalışması yürütmeye başladı. Oysa, ‘Grand Pera’ projesi adını verdikleri bu “yeni” proje, yine Emek Sineması’nı ‘moving’ yöntemi ile 4. kata taşıyarak, 10 salonlu bir sinema zincirinin süsü haline getirmeyi hedefliyor.
Kamer İnşaat, aynı projeyi farklı kılıflarla önümüze sunarak bizi ikna edemez. Bir kez daha söylüyoruz; Emek Sineması’nın bulunduğu yerde yenilenmediği ve kapısının sokağa açılmadığı herhangi bir projeye ikna olmayacağız.
 
Emek Sineması kamuya, yani bize aittir. Emek Sineması’nın yıkılmasına, Taksim Meydanı’nın “yayalaştırılmasına”, Tarlabaşı’nın “yenilenmesine”, Beyoğlu’nun satışa çıkartılmasına ikna değiliz, olmayacağız! Bu filmi seyretmeyeceğiz! 15 Nisan Pazar günü, saat 16:30’da Taksim Meydanı Tramvay Durağı’nda buluşuyor ve Emek Sineması’na yürüyüp her beraber bu filmin biletlerini yırtıyoruz. İkna olmayan herkesi bekliyoruz.
 
Emek Bizim, İstanbul Bizim!''

NTV