Bilezikleri için öldürüp cenaze namazına katılmış

Şanlıurfa'da, geçen 15 Eylül'de kızını okula bıraktıktan sonra ortadan kaybolan ve 25 gün sonra halıya sarılı cesedi DSİ'ye ait sulama kanalında bulunan 31 yaşındaki Saadet Hayırlı'nın, cinayet zanlısı olan akrabası 27 yaşındaki Mustafa Cengiz K., polisin operasyonuyla yakalandı.

Bilezikleri için öldürüp cenaze namazına katılmış
30 Ekim 2014 Perşembe 19:49 tarihinde eklendi.
3 çocuk annesi Saadet Hayırlı'yı bilezikleri için boğarak öldürdüğünü itiraf eden zanlının, cenaze namazına katıldığı da ortaya çıktı. 
 
Ahmet Erseven Mahallesi'nde yaşayan Saadet Hayırlı, 15 Eylül'de kızını okula bıraktıktan sonra bir daha eve dönmedi. Hayırlı'nın cenazesi 11 Ekim cumartesi günü DSİ'ye ait sulama kanalında halıya sarılı şekilde bulundu. Olayın ardından cinayetin failinin yakalanması için çalışma başlatan Cinayet Büro Amirliği dedektifleri, Saadet Hayırlı'nın kaybolduğu tarihten itibaren 200 kişi ile görüştü. Cesedi bulunduğunda kolundaki 4 altın bileziği olmadığı fark edilen Hayırlı'nın çevresindeki maddi sıkıntı yaşayan kişiler üzerinde araştırmalar yoğunlaştırıldı. 
 
Saadet Hayırlı'nın cep telefonu kayıtlarında akrabası olan Mustafa Cengiz K. ile görüştüğünü belirlendi. Polis, Mustafa Cengiz K.'yı sabah saatlerinde Bahçelievler Mahallesi'ndeki evine yaptığı baskınla gözaltına aldı. Asayiş Şube Müdürlüğü'ndeki sorgusunda cinayeti işlediğini ve 4 altın bileziği sattığını itiraf eden Mustafa Cengiz K.'nın, "Olaydan bir gün önce Saadet ile telefonla görüştük. Kızını okula bıraktıktan sonra evime geldi. Burada kendisinden para istedim vermeyince de tartıştım. Boğazını sıktım. Yere düştü, sonra da ellerine kelepçe taktım, ağzını ve yüzünü ise koli bandı ile sardım. Kadını daha sonra halıya sararak gece sulama kanalına attım. Pişmanım" dediği öne sürüldü.
 
CENAZEYE DE KATILMIŞ
 
Cinayet şüphelisi Mustafa Cengiz K.'nin, dikkat çekmemek için Saadet Hayırlı'nın cenaze namazına da katıldığı ortaya çıktı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan cinayet şüphelisi Mustafa Cengiz K., çelik yelek giydirilerek Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye sevk edildi.