Bilgiç'in TOBB yönetimine girmesi umudu artırdı

TOBB Adana Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Esra Özden, TOBB Yönetim Kurulu’nda temsil edilen Adana’nın ekonomik sorunlarını daha hızlı çözebileceğini söyledi.

Bilgiçin TOBB yönetimine girmesi umudu artırdı
18 Ağustos 2013 Pazar 11:48 tarihinde eklendi.

TOBB Adana Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Esra Özden, Adana Ticaret Borsası Meclis Başkanı Şahin Bilgiç’in TOBB yönetiminde yer almasını Adana’nın iyi değerlendirmesi gerektiğini belirtti. Bilgiç’e ‘Hayırlı olsun’ ziyaretinde bulunan Özden, “Her hafta yapılacak TOBB yönetiminde bölge ekonomimizin bir sorununa çözüm aransa, büyüme yolundaki hızımız artar.” dedi. Özden ayrıca, birçok kente okul kompleksi kazandıran TOBB’un Adana’ya da bu çerçevede yatırım yapmasını beklediklerini ifade etti.

TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Şahin Bilgiç de görev almasında bölge oda ve borsalarının birliktelik ruhunun etkili olduğunu anlatarak, “Bu onurlu göreve layık olmaya çalışacağım. Bu bölgenin gelişmesine katkı sağlayacak fikri ve projesi olanları bekliyorum. Türk iş dünyasının en etkin kurumunda sorunlarımızın çözümüne katkı sağlamaktan, iş üretmekten mutluluk duyacağım.” dedi.

‘TARIM’ BÖLÜMÜ OLAN MESLEK LİSESİ
TOBB’un Adana’ya 32 derslikli bir meslek lisesi yatırım sözü bulunduğunu, bunu daha da geliştirmek için çaba sarf edeceğinin altını çizen Bilgiç, “Türkiye’ye örnek olacak bir meslek lisesini Adana’ya kazandırmak istiyoruz. Bünyesinde tarıma teknik eleman yetiştirecek bölümleri olan bir meslek lisemiz olsun istiyoruz. Bunu bölgemizdeki oda başkanlarının güç birliğiyle gerçekleştireceğiz. Tarımın başkenti olarak değerlendirdiğimiz Adana, Türkiye’nin ilk tarım bölümleri olan meslek lisesiyle liderlik yapsın istiyoruz. Bu yönde çalışmalarımız sürüyor. Valiliğimiz yer konusundaki talebimize cevap verir vermez okulun temelini atmak istiyoruz.” şeklinde konuştu.


CİHAN