Bilgilendirme SMS’sinden ücret alınmayacak

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), Tüketici Hakları Dairesi Başkanlığı’nın teklifiyle, aktivasyon bilgilendirme mesajından para alınmamasına hükmetti.

12 Temmuz 2013 Cuma 18:04 tarihinde eklendi.

Karara göre; mobil işletmeciler tarafından, yeni açılan ön-ödemeli ve faturalı hatlarda, hattın aktivasyonunu müteakip, hattın kimin üzerine kayıtlı olduğu ve hizmet alınan tarife bilgisini içeren kısa mesajın abonelere ücretsiz olarak gönderilecek. Kurul kararının hükmünün uygulanması için işletmecilere 30 Eylül 2013 tarihine kadar süre verildi.

BTK tarafından yapılan açıklamada, "İşletmeciler tarafından, 1 Eylül 2013’ten sonra imzalanan abonelik sözleşmelerinin ve bu sözleşmelere bağlı taahhütnamelerin bir suretinin, abonelik sözleşmesinin imzalanmasından sonra en geç 3 ay içerisinde elektronik ortama aktarılması suretiyle bu sözleşmelere şirketlerinin internet sayfaları üzerinden erişebilme imkanının abonelere sağlanması gerekiyor.

İşletmeciler tarafından 1 Eylül 2013 tarihinden önce imzalanmış olan abonelik sözleşmelerinin ve bu sözleşmelere bağlı süresi devam eden taahhütnamelerin elektronik ortama aktarılarak bu sözleşmelere şirketlerinin internet sayfaları üzerinden erişilebilme imkanının abonelere sağlanması uygulamasının 1 Eylül 2014 tarihinde başlatılması hususlarına karar verilmiştir." denildi.


CİHAN