Bilic: Ligi ikinci tamamlamak için elimizden geleni yapacağız

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, Spor Toto Süper Ligi ikinci bitirmek için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Bilic: Ligi ikinci tamamlamak için elimizden geleni yapacağız
20 Nisan 2014 Pazar 22:32 tarihinde eklendi.

Takımının kendi sahasında Beşiktaş ile 1-1 berabere kaldığı derbinin bitiminde düzenlenen basın toplantısına katılan Hırvat teknik adam, "Bugün gerçek anlamda bir derbi oynandı. Derbilerde fauller olur, gerginlik olur. Hepsi anlaşılır. İyi oynamaya çalıştılar. Takım olarak oyunun temposunu yükseltmeye çalıştık. İlk onbeş dakikalık bölümden memnun değilim. 25. dakikadan ilk yarı sonuna kadar ciddi baskı yaptık. O bölümde golü bulduk. İkinci yarının başında kırmızı kart görüp eksik kaldık. Eksik kalmamıza rağmen sadece savunma yapmadık. Gol fırsatları bulduk. Golü atabilmek için Mustafa Pektemek'i oyunu sürdük. Kazanmak için elimizden geleni yaptık. Oyuncularımın performanstan gurur duyuyorum. Sonuçtan memnun değilim. 10 kişi ile bu şartlarda büyük performansla oynadık. Ortaya konulan performans gurur verici." dedi.

Spor Toto Süper Lig'de şampiyonluk mücadelesi verdikleri Fenerbahçe ve Galatasaray'ın tecrübe yönünden gerisinde olduklarını ifade eden tecrübeli hoca, "Bugünkü maçta da ilk onbeş dakikalık bölümde iki takım arasındaki fark ortaya çıktı. Büyük maç oynama bakımından tecrübesiz maçtan önce gergindik. Zirve mücadelesi veren takımlardan Fenerbahçe'ye baktığınızda birçok oyuncusu uluslararası arenada birçok başarı yakalamış futbolcuları var. Galatasaray'da Dünya Kupası kazanmış, Şampiyonlar Ligi kazanmış, şampiyonluklar yaşamış oyuncuları var. Büyük maç tecrübesi noktasında onlarla aynı seviyede değiliz. Bu olay geceden sabaha değişmiyor. Rakiplerimizin sahada yapmadığı hataları biz kişisel olarak yapıyoruz." diye konuştu.

LİGİ İKİNCİ BİTİRMEK İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ

Hırvat Teknik Adam, Spor Toto Süper Lig'i ikinci bitirmek için ellerinden geleni yapacaklarını ifade ederek, şunları dile getirdi:
"Bu sezon birçok olumsuzluğa rağmen hiçbir bahaneyi kabul etmediği söyledim. Gelecek haftaki maç öncesi 4 tane eksik oyuncumuz var. Geniş kadromuzda yok. Zor koşullarda birçok iyi işler çıkardık. Ligi ikinci bitirmek için elimizden geleni yapacağız. Önümüzde oynayacağımız dört maç var. Futbolcularıma bu dört maça göre yaşayın dedim. Dört maçı kazanmak için elimizden geleni yapacağız."

Öte yandan karşılaşmanın hakeminin Dany'nin pozisyonu sonrasında vermiş olduğu çift vuruş ve Fenerbahçeli oyuncuların topu auta atmasını ise Bilic, şöyle yorumladı: "Caner o pozisyonda büyük bir jest yaptı. Caner, ortaya güzel bir karekter koydu. Maç bittikten sonra soyunma odasına giderek Caner'i ve arkadaşlarını tebrik ettim. Caner o pozisyonda şapka çıkartılcak bir hareket gerçekleştirdi."


CİHAN