"Bilic'e ceza verilmesini sindiremedik"

Beşiktaş Futbol Genel Direktörü Önder Özen, Bilic’e verilen cezayı içlerine sindiremediklerini belirtti.

Bilice ceza verilmesini sindiremedik
27 Eylül 2013 Cuma 20:46 tarihinde eklendi.


Ümraniye Nevzat Demir Tesisleri’nde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Özen, gündeme dair sorulara cevap verdi. Önder Özen, Galatasaray ile oynadıkları ve teknik direktör Slaven Bilic’in 3 maç ceza aldığı maç için çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Önder Özen, “Teknik direktörümüz Slaven Bilic, saha içinde yaşanan her türlü skoru olgunlukla karşılayabilecek becerisine sahip bir teknik adamdır. 2008'deki Avrupa Şampiyonası'nda son dakikada elenmelerini olgunlukla karşılayabilmiş ve maçın hemen bitiminde milli takımın o dönemki teknik direktörü Fatih Terim'e tebriklerini iletmişti.

Galatasaray maçında da aynısı olduğunu düşünüyorum. Bilic, maçtan sonra 4. hakemle arasındaki diyalogları anlattı. Bu diyalog içinde bir saygısızlık veya söylendiği gibi bir hakaret yok. Mücadelede bir düdüğü takiben bun kararının ayıp olduğunu söylüyor. Bunun üzerine 4. hakem anlamadığını ve tekrar etmesini istiyor. Bunun üzerine de tribüne gönderiliyor. Hocanın önce tribüne gönderilmesini, sonra da ceza almasını doğru bulmadık ve içimize sindiremedik.

Böyle bir teknik adamdan yararlanamayacak olmamız bizleri üzdü. Bilic, kusursuz şekilde İngilizce konuşan bir teknik adam. Kusursuz ve akıcı konuşabiliyor. 4. Hakemle aralarındaki diyalog da İngilizce geçti. Hoca, Hırvatça'yı Split'te bıraktı. Raporu gördük. Orada cümle yazmıyor ama TFF görevlisine hakaret olduğu söyleniyor. Slaven Bilic, lügatında küfür olan birisi değil.

Son derece saygın, kişiliğine birçok insanı hayran bırakmış birisi. Bunlardan biri de benim. İnsanlığı hayranlık uyandıran bir kişi. Raporda geçen hakaret kelimesi, kamuoyunda bir algı oluşturuyor. Bu algının yerleşmesine müsaade etmek istemiyorum çünkü Slaven Bilic bu değil. Kendisi sonuçlar karşısında insanlığı unutan birisi değil.” dedi.

Önder Özen, Slaven Bilic ile ilgili son olarak, yarın öğleden sonra TFF Tahkim Kurulu'na sözlü savunma vermek için TFF’ye gideceğini belirtti ve Bilic'in Tahkim Kurulu'ndaki savunmasına hakem raporunda yazanları şiddettle ve nezaketle reddedeceğini ifade etti.

‘TAKIMIN BAŞINA JURCEVİC GEÇECEK’

Futbol Genel Direktörü Önder Özen, Slaven Bilic’,i cezası nedeniyle bu hafta oynayacakları M.P Antalyaspor maçında takımın başına Bilic’in yardımcısı Jurcevic’in geçeceğini söyledi. Özen, “Medical Park Antalyaspor maçında Nikola Jurcevic olacak.

Bunun yanı sıra Edin Terzic de sahada olacak. Aksi düşünülemez. Yedek kulübesinde olma ihtimalim asla ve asla yok. Kendisiyle imza aşamasında bunu anlatmıştım. Benim bir antrenör olduğumu biliyor. Beni yedek kulübesinde, soyunma odasında ve antrenman sahasında görmeyeceğini söylemiştim. Nicola Jurcevic, Dinamo Zagreb'de ve Salzburg Kulübü'nde birinci teknik adam olarak çalışmış son derece değerli bir isim.” ifadelerini kullandı.

‘SAKİN KALARAK ZORLU DÖNEMİ GEÇECEĞİZ’

Önder Özen, son olarak zor bir dönem geçirdiklerini fakat sakin kalarak bu dönemi en iyi şekilde geçireceklerini söyledi. Önder Özen, “Beşiktaş camiası için kolay bir dönem değil. Birçok sıkıntıyı bir arada yaşadığı bir sezondayız. Stadımız olmaması sebebiyle kendi evimizde değiliz.

Taraftarlar da yurtlarında değiller. Yönetimimiz, ekonomik sıkıntıları aşmak için çalışıyor. Futbol takımımız elinden gelen her şeyi yapıyor. Taraftarların tribünde söyledikleri bir şarkı var. 'Bir gün değil, hep kol kola. Bir gün değil her gün Beşiktaş' bunu özelikle bugünlerde hiç unutmamak gerekiyor.

Omuz omuza pozisyonumuzu kaybetmeden devam etmemiz gerekiyor. Zor şartlar altında yarışan bir takımımız var ve buna koşulsuz destek vermek gerekiyor. Sakin, soğuk kanlı ve kararlı bir şekilde yürüdüğümüz yolda devam etmemiz gerek. Beşiktaş'ın sakin kalarak yürüyebileceğini herkesin bilmesin istiyorum.” dedi.


CİHAN