Bill Gates'ten ders gibi açıklama

Bill Gates'in bu sözleri, daha önce kimsenin fark etmediği gerçeği gözler önüne seriyor!

Bill Gatesten ders gibi açıklama
30 Haziran 2012 Cumartesi 10:13 tarihinde eklendi, 1.023 kez okundu.

 

Microsoft eş kurucusu Bill Gates'in Bill ve Melinda Gates Vakfı için yaptığı çalışmalardan bir tanesinin hedefi de ABD'deki eğitimi geliştirmek. Gates, eğitim konulu bir web sitesi olan The Cronicle ile yaptığı röportajda öğrencilere bir tablet vermek konusundaki fikirlerini söyledi.
 
Röportajın bir bölümünde Microsoft'un yeni Windows 8'li tableti Surface'den bahseden muhabir, Gates'den Surface, iPad gibi cihazları öğrencilere sunmanın onlara eğitim konusunda yardım etmek konusunda en iyi yol olmayabileceğini söyledi. Gates'e göre "insanlara cihaz dağıtmak çok kötü bir geçmişe sahip. Ders programını ve öğretmeni değiştirmeniz gerekiyor. Ve klavye türü bir girişi olmayan cihaz hiçbir zaman işe yaramayacaktır. Öğrenciler sadece okumak için eğitim görmüyorlar. Aynı zamanda yazmaları ve iletişim kurmaları gerekiyor. Dolayısıyla bu, daha çok PC dünyasında gerçekleşiyor - bu, onların yüksek derecede etkileşimli olabilecekleri düşük maliyetli bir PC olabilir."
 
Bill Gates, Microsoft'un Surface tableti hakkında şimdiye dek bir yorum yapmazken, cihazın piyasaya sürülme tarihi yaklaştığında Gates'in Windows 8'li yeni tabletler hakkında daha çok şey söyleyeceği düşünülüyor.