Bin 195 köy yolu kapandı

Yoğun kar yağışı nedeniyle yurdun çeşitli bölgelerinde bin 195 köy yolu kapandı.

Bin 195 köy yolu kapandı
17 Ocak 2012 Salı 13:25 tarihinde eklendi.

Muş İl Özel İdare Genel Sekreter Yardımcısı Şeyhmus Yentür, İl Özel İdare'ye bağlı ekipler tarafından açılan köy yollarının yoğun fırtına sebebiyle yeniden ulaşıma kapandığını belirtti.
    
Merkeze bağlı 45, Varto'ya bağlı 90, Bulanık'a bağlı 35, Malazgirt'e bağlı 50, Korkut'a bağlı 10 ve Hasköy'e bağlı 5 olmak üzere toplam 235 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğunu bildiren Yentür, şöyle konuştu:
    
"Ekipler yoğun bir şekilde çalışmalarına devam ediyor. Ancak tipi nedeniyle ulaşıma açtığımız yollar aradan 15 dakika geçmeden tekrar kapanıyor. Bu da işimizi zorlaştırıyor. Şu anda 13 ekiple değişik bölgelerde çalışmalarımız sürüyor. Temennimiz fırtınanın olmaması. Fırtına olmaması halinde ulaşıma kapalı durumda bulunan köy yollarımızı iki güne kadar açacağız."
    
Karayolları 113. Şube Şefi Sülhattin Ömeroğlu ise Muş-Kulp Karayolu Kozma mevkisinde üçüncü kez çığ düşmesi sebebiyle yolun halen ulaşıma kapalı olduğunu söyledi.
    
Dün gece geç saatlere kadar ekiplerin bölgede aralıksız çalışmalarını sürdürdüğünü ifade eden Ömeroğlu, "Gece geç saatlerde yine aynı bölgede çığ düştü. Bu sabah yine tüm ekipleri bölgeye yönlendirdim. Şu anda çalışmalara devam ediyorlar.Bir yandan çığ, diğer yandan ise bölgede aşırı fırtına etkili olmakta. Ulaşıma açtığımız yol kısa sürede kapanıyor" diye konuştu.
    
Muş-Bulanık Kazana Rampası, Muş-Erzurum Seferek Geçidi ile Muş-Bingöl Karlıova Onpınar köyü mevkisinde dün gece çok sayıda aracın mahsur kaldığını kaydeden Ömeroğlu, ekiplerin gece geç saatlere kadar kurtarma çalışması yaptığını söyledi.
    
Ömeroğlu, Söz konusu bölgelerde geçişlerin kontrollü olarak yapıldığını bildirerek, vatandaşların ulaşım konusunda Karayolları İl Müdürlüğü'nden bilgi almadan özellikle Muş-Kulp karayolunu kullanmamaları uyarısında bulundu.
    
Muş Meteoroloji Şube Müdürlüğü yetkilileri de kent merkezinde kar kalınlığının 41 santimetreye ulaştığını bildirdi.
    
En düşük hava sıcaklığının gece eksi 1 derece, gündüz de 3 derece olarak ölçüldüğünü ve kar yağışının yarın akşama kadar yoğun şekilde süreceğini tahmin ettiklerini belirten yetkililer, vatandaşları çığ olaylarına karşı uyardı.