Bin 450 damacana suyu sokağa döktü

Bodrum’da sağlığa zararlı olduğu belirtilen bin 450 damacana su, firmanın suyu geri almaması üzerine Bodrum bayisi tarafından tepki amacıyla sokağa döküldü.

Bin 450 damacana suyu sokağa döktü
04 Aralık 2012 Salı 13:45 tarihinde eklendi.

 

İlçeye bağlı Konacık beldesinde Hasan Yılmaz, yaklaşık 3 ay önce bir içme suyu firmasının Bodrum bayiliğini yapmak için anlaşma sağladı. Anlaşmanın ardından firmanın ürünlerini satmaya başlayan Yılmaz, su ile ilgili müşterilerinden şikayetler alınca durumu firma yetkililerine bildirdi.
 
Sattığı suyun sağlığa zararlı olduğunu ileri süren Yılmaz, elinde bulunan damacana suları firmaya iade etmek istedi. Ancak firma yetkililerinin ürünlerini iade almak istememesi üzerine elinde bulunan bin 450 damacana suyu tepki amacıyla sokağa döktü.
 
Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, anlaştığı firmanın damacana sularını ilk olarak bir fuara gönderdiklerini, fuarda sudan içen çok sayıda kişinin şikayette bulunduğunu söyledi.
 
Bunun üzerine firma yetkililerini arayarak suda sorun olabileceğini söylediklerini anlatan Yılmaz, ”Diğer damacana sularda aynı sorunun olmadığını düşünerek satışı bir süre daha sürdürdüm. Ancak müşteriler ’suyu içtikten sonra midem ağrıdı, suda yeşillenme oldu’ şeklinde şikayetlerle gelince firmaya, ürünlerini satmayacağımı bildirdim” dedi.
 
Yılmaz, üzerinde 20 litre yazan damacanalarda 18-19 litre olduğunun da ortaya çıktığını iddia ederek, şöyle devam etti: ”Damacanadaki su, belirtildiği miktarda değil. Suyun kutusunda yazan değerleri, analizlerde farklı çıkıyordu. Ticari itibarımız zedelendi. Firmaya ayrılacağımızı söyledik, mallarını almalarını istedik. Yaklaşık 2 aydır yazışmalarımız sürüyor. Ancak bugüne kadar bir sonuç çıkmadı. Geçen hafta firma hakkında suç duyurusunda bulundum. Bilirkişinin damacana suda yaptığı incelemede de suda sorun olduğu belirlendi.” Firma hakkında yasal işlem başlattıklarını bildiren Yılmaz, ”Yasal işlem başlatmak için bilirkişi raporunu bekliyorduk, o da geldi. Bilirkişi raporuyla avukatımız yasal işlem başlattı. İnsanların zehirlenmemesi için firmanın geri almadığı damacalardaki suyu dökmeye karar verdim. Burada 100 bin liraya yakın zararım var. Ama maddi zarara üzülmek yerine, insanların herhangi bir sağlık sorunu yaşamamasını kar sayıyoruz” diye konuştu.
 
Daha sonra Yılmaz’ın iş yerinin çalışanları tarafından bin 450 damacana su, sokağa döküldü.