Bin Ladin'in damadına müebbet

El Kaide terör örgütünün eski lideri Usame bin Ladin'in damadı Süleyman ebu Geyt, terör suçlamasıyla çıkarıldığı mahkemede müebbet hapse mahkum edildi

Bin Ladinin damadına müebbet
23 Eylül 2014 Salı 18:13 tarihinde eklendi.
Geçtiğimiz Mart ayında İran'dan Türkiye'ye giriş yaparken yakalanarak Ürdün'e sınırdışı edildikten sonra uçakta Amerikan ajanları tarafından yakalanarak New York'ta mahkemeye çıkarılan El Kaide lideri Usame Bin Ladin'in damadı ve örgütün üç önemli isminden biri olan Süleyman Ebu Geyt ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.
 
TÜRKİYE'YE GİRİŞ YAPARKEN YAKALANMIŞTI
11 Eylül saldırıları sırasında El Kaide'nin sözcüsü olan Kuveyt asıllı Ebu Geyt, 2001 yılında İran'da tutuklandıktan sonra 2010 yılına kadar hapis yatmıştı. Daha sonra Afganistan'a geçen Süleyman Ebu Geyt, 1 Mart'ta İran'dan Türkiye'ye giriş yaparken yakalandı. Ancak Türkiye'de herhangi bir suç işlemediği için tutuklanmadı. Vatansız olduğu için ülkesine de gönderilemeyen Ebu Geyt bir süre Ankara'da lüks bir otelde tutuldu. 
 
TÜRKİYE, ÜRDÜN'E SINIRDIŞI ETTİ
Bu arada ABD Ebu Geyt'in kendilerine iade edilmesini istedi. Ancak Türkiye bu talebi reddederek Ebu Geyt'i Ürdün'e sınırdışı etti.
 
CIA ajanları tarafından adım adım takip edilen Ebu Geyt Amerikan basınına göre Türkiye'den Ürdün'e gönderildiği uçakta, başka kaynaklara göre de Ürdün'den Kuveyt'e giderken yakalanarak gözaltına alındı.
 
Ardından ABD'ye götürülen Bin Ladin'in damadı dün New York Mahkemesi tarafından ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.
 
Mahkemede 11 Eylül saldırılarından haberi olup olmadığı sorulan Ebu Geyt haberi olduğunu söyledi.
Ebu Geyt Amerikan mahkemesini tanımadığını belirterek, hakime "Burada bir tiyatro oynanıyor, dünya çok yakında bu tiyatronun bittiğini görecek" dedi.
 
Bin Ladin'in damadı, Amerikan mahkemelerinde yargılanan en üst düzey El Kaide üyesi oldu.
48 yaşındaki El Kaide yöneticisi kararın okunmasından sonra "Siz benim ellerimi kelepçeleyip diri diri gömerken, aynı zamanda binlerce Müslüman genci uyandırarak ellerini çözüyorsunuz" diyerek mahkemeyi tehdit etti.

DHA