Bin Ladin'in eşi iki ülkeyi karıştırdı

Yemen vatandaşı ve öldürülen El Kaide lideri Usame Bin Ladin'in dul eşi Amal El Sadeh'in Pakistan'da hapishanede tutulması, iki ülke arasında siyasi bir krize dönüşüyor.

Bin Ladinin eşi iki ülkeyi karıştırdı
28 Mart 2012 Çarşamba 13:23 tarihinde eklendi.

 

Amal'ın ülkeye yasa dışı yollarla girdiğini ve kaçak olarak yaşadığını iddia eden Pakistan makamları, Amal'ın yargılanmasını isterken, Yemenli yetkililer Amal'ın Bin Ladin'in suçları yüzünden cezalandırıldığını savunuyor.
 
-''Amal'ın çocukları neyin bedelini ödüyor''-
 
Yemen Dışişleri Bakanı Ebubekir El Kırbi, Amal ve çocuklarının Yemen'e iade edilmesi için yapılan çağrıları yenilerken, Amal'ın dört çocuğunun Ladin'in suçlarının cezasını çekmemeleri gerektiğini savundu.
 
Amal'ın erkek kardeşi Hamid El Sadeh ise gazetecilere yaptığı açıklamada, Amal'ın kendi pasaportu ve 27 yaşındaki kuzeni ile birlikte 2000 yılında Pakistan'a giriş yaptığını iddia ederken, Pakistanlı yetkililerin ülkeye girişte Amal'ın pasaportunun bir de kopyasını aldıklarını ifade etti.
 
Hamid, ''Kardeşim 2000 yılında Sana'dan Karaçi'ye gitti, ülkeye girişlerinde herhangi bir yasa dışı durum yoktu, bu, belgeleri ile Pakistan makamlarında da sabit bir durumdur'' dedi.
 
Kendisi de bir gazeteci olan Hamid, Amal ve dört çocuğunun Ladin'in evinin bodrumunda yaralı olarak bulunduğunu aktarırken, ''Kardeşim ve yeğenlerim bir ay boyunca güneş görmemişler, Amerika'nın operasyonu sırasında kardeşim boynundan yaralanmış, en büyüğü 12 yaşında olan yeğenlerim neyin bedelini ödüyor?'' şeklinde konuştu. Hamid, Amal'ın psikolojik bir travma içinde olduğunu ve bazı sağlık sorunları yaşadığını ifade etti.
 
Yemen İnsan Hakları Bakanı Huriye Mansur, Pakistan'daki hukuki sürecin takipçisi olduklarını, Amal'ın gerek Pakistan'a girişinde gerekse orada yaşadığı süre zarfından herhangi bir yasa dışı olaya karışmadığını söylerken, ''Amal'ın Ladin'le evlenmiş olması onu suçlu yapmaz'' dedi.
 
11 Eylül saldırılarından sonra ABD'nin bir numaralı hedefi haline gelen El Kaide örgütünün lideri Usame Bin Ladin, 2011 yılı Mayıs ayında düzenlenen bir operasyonda öldürülmüştü.
 
ABD özel kuvvetlerinin İslamabad'a 100 kilometre yakınlıktaki bir eve helikopterlerle düzenlediği operasyonda öldürülen Ladin'in ayrıca Suudi Arabistan vatandaşı diğer iki eşi de göz altına alınmıştı.