Bin Ladin'in yardımcısına ömür boyu

ABD'nin New York kentindeki ABD Temyiz Mahkemesi, El Kaide terör örgütünün öldürülen elebaşı Usame Bin Ladin'in yardımcısına verilen ömür boyu hapis cezasını onayladı.

Bin Ladinin yardımcısına ömür boyu
24 Ağustos 2012 Cuma 22:13 tarihinde eklendi.

 

Memduh Mahmud Salim, tutuklu bulunduğu federal hapishanedeki bir görevliyi gözünden bıçakladığı gerekçesiyle ömür boyu hapis cezasına çarptırılmıştı. 
     
Salih, ABD'nin Afrika'daki 2 büyükelçiliğine düzenlenen saldırıyla ilişkisi olduğu iddiasıyla yargılandığı için federal hapishanede tutuklu bulunuyordu. 
     
Federal Yargıç Deborah Batts, 2000 yılında hapishane görevlisi Louis Pepe'yi gözünden bıçaklayan Salim'i, ''alışılmadık ölçüde gaddarca ve acımasız bir saldırıda'' bulunduğu gerekçesiyle ömür boyu hapis cezasına çarptırmıştı. 
     
Salim, kendisine verilen cezaya, davada sadece cezaya çarptırıldığı duruşmaya katılmasına izin verildiği gerekçesiyle itiraz etmişti. 
     
Temyiz Mahkemesi, Salim'in diğer duruşmalara da katılmasına izin verilmemiş olmasının bir hata olduğunu kabul etti, ancak bunun yeni bir mahkumiyet kararı verilmesini gerektirmediğine hükmetti.