"Bina yetmedi, tahsis yapıldı"

Süleyman Demirel Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi için yapılan yeni hizmet binasının, üniversite senatosunun kararıyla İlahiyat Fakültesi'ne tahsis edilmesine öğrenciler tepki gösterdi.

Bina yetmedi, tahsis yapıldı
09 Ekim 2013 Çarşamba 19:20 tarihinde eklendi.
Rektör Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, "İlahiyat Fakültesi'ne yoğun talep var. Öğrenci sayısı ve öğretim görevlisi fazla. Mevcut bina yetmediği için tahsis yapıldı" dedi.
 
Devlet Planlama Teşkilatı (Dpt) tarafından projelendirilip Sdü Sağlık Bilimleri Fakültesi olarak inşa edilen binanın, üniversite senatosunun kararıyla İlahiyat Fakültesi'ne tahsis edilmesi tartışma yarattı.

Sağlık Bilimleri Fakültesi için yapılan binanın, camiye yakın olduğu için İlahiyat Fakültesi'ne verildiği iddia edildi. Kararın iptalini isteyen öğrenciler, Rektör Prof. Dr. İbicioğlu'na sunulmak üzere imza kampanyası başlattı.
 
FAKÜLTE BİNAMIZI GERİ VERİN
 
Şu ana kadar 500 imza toplayan öğrencilerin hazırladıkları metinde şu ifadeler yer aldı:
 
"Sayın Rektör Prof. Dr. Hasan İbicioğlu. Bizler, üniversiteniz bünyesinde bulunan Sağlık Bilimleri Fakültesi'nde okuyan büyük bir grup öğrenciyiz. Geçen sene Sağlık Bilimleri Fakültesi'nin yeni binası olmak üzere yapımına başlanan, fakat daha sonra bizlere göre nedensiz şekilde İlahiyat Bölümü'ne verilmiş olan fakültenin yeniden bize verilmesini istemeden önce, çektiğimiz sıkıntıları ve yeni gelecek öğrencilerin çekeceği sıkıntılardan biraz da olsa bahsetmeyi uygun görüyoruz.
 
Sayın Hasan Hocamız, şu an ders görmeye çalışan biz öğrencileri bekleyen ve yaşadığımız şeyler; havasızlık, yetersiz derslik yerleri (her derste en az 67 kişi ayakta kalabiliyor), soyunma giyinme odalarının olmaması, laboratuar yerine kullanılan depodan bozma yerler, ayrıca deney malzemeleri eksikliği."
 
MALZEME YETERSİZ
 
Bunları daha iyi anlatabilmek için örneklendirme yaptıklarını belirten ve deney malzemesi yetersizliği nedeniyle bir arkadaşlarının denek olarak kullanıldığını anlatan öğrencilerin imzaya açtığı metinde, "Geçen sene bizler birinci sınıf öğrencileri olduğumuz zaman, laboratuarda bayılan arkadaşlarımız vardı.

Bu sene yeni gelen öğrencilerle birlikte yer sıkıntısı arttı ve sınıf bulunamadığından dolayı verimli dersler işlenemiyor. Hiçbir derste, dersi anlatan hocamızın sesi arkalara ulaşmıyor" denildi.
 
YOĞUNLUKTAN DEĞİŞİKLİK YAPILDI
 
SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu da yaptığı açıklamada, İlahiyat Fakültesi'ne yoğun talep olduğunu, öğrenci ve öğretim görevlisi sayısının fazla olması nedeniyle bu değişikliği yaptıklarını söyledi.

İlahiyat Fakültesi'nde 2100 öğrenci ve asistanlarıyla birlikte 130 hocanın bulunduğunu anlatan Prof. Dr. İbicioğlu, "Sağlık Bilimleri Fakültesi'nin 1650 öğrencisi var. İlahiyat fakültelerinin önündeki bir takım engeller kalktıktan sonra yoğun bir talep oldu. Gelecek yıllarda daha fazla talep olacak. Biz buna göre önlem almak zorundayız. Senatomuz bunları düşünerek karar aldı" dedi.
 
YENİ BİR CAMİ YAPMAK ZORUNDA KALIRDIK
 
İlahiyat Fakültesi'nin uygulama alanının cami olduğunu da vurgulayan Prof. Dr. İbicioğlu, "Karar alınırken camiye yakın olması da göz önüne alındı. Eğer bu değişiklik yapılmazsa yeni bir uygulama alanı yani cami yapmak zorunda kalacaktık.

Kaynaklarımızı doğru kullanmak zorundayız. Üstelik bu binayı sadece İlahiyat Fakültesi değil başka fakülteler de kullanacak. Sağlık Bilimleri Fakültesi burada eğitim görmeyecek diye bir durum da söz konusu değildir" diye konuştu.

DHA