"Binali Bey'i İzmir'e uğurlayacağız"

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olmasıyla ilgili yaptığı konuşmada İzmir adaylarını da açıklamış oldu.

Binali Beyi İzmire uğurlayacağız
04 Aralık 2013 Çarşamba 19:02 tarihinde eklendi.
Atalay, "Sadullah beyi kendi iline gönderiyoruz. Binali Bey'i de inşallah gelecek hafta İzmir'e uğurlayacağız, oraya götüreceğiz." dedi.
 
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile geldiği Hatay'da, partisinin il başkanlığı önünde konuştu. Sadullah Ergin'i, başkentten tekrar Hataylılara teslim etmeye geldiklerini vurgulayan Atalay, "Hatay en şanslı illerden biri. En başarılı bakanlarımızdan birini buraya gönderiyoruz." dedi.

AK Parti'nin ezberleri bozan bir parti olduğunu ifade eden Atalay, "Ülke genelinde, genel politikalarda hamdolsun çok büyük adımlar atıldı ama yerel yönetimlerde de o başarılı arkadaşlarımıza ihtiyaç var. Onun için Sadullah beyi kendi iline, yeni de büyükşehir oldu, 'git orayı Türkiye'nin en iyi yaşanabilir illerinden biri yap' diye gönderiyoruz. Türkiye'yi imar eden en başarılı bakanlarımızdan Binali beyi de inşallah gelecek hafta İzmir'e uğurlayacağız, oraya götüreceğiz. Farklı bir hükümet, partiyiz." diye konuştu. 
 
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım da Sadullah Ergin ile uzun yıllar kabinede görev yaptıklarını ifade ederek, "O Türkiye’nin adalet yollarını açarken biz de Türkiye’nin yollarını açtık." dedi. 
 
Sadullah Ergin ise Hatay'ın artık 15 ilçe ile büyükşehir olduğunu belirterek, "Hatay Türkiye’de 81 vilayet arasında size söz veriyorum ilk 5 vilayet arasına girecek." diye konuştu.

DHA