Binali Yıldırım, Ahmet Davutoğlu'na başarı diledi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, AK Parti Genel Başkanı adayı ve Başbakan olan Davutoğlu'na tebriklerini iletirken, bu süreçte genel başkan adaylığı için isminin geçmiş olması nedeniyle de teşekkür etti

Binali Yıldırım, Ahmet Davutoğluna başarı diledi
22 Ağustos 2014 Cuma 12:08 tarihinde eklendi.
AK Parti Genel Başkan Danışmanı ve İzmir milletvekili Binali Yıldırım, Meclis'te basın toplantısı düzenledi. Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım, salona girişinde toplantıyı takip eden gazetecilerle tek tek tokalaştı.
 
Binali Yıldırım'ın açıklamalarından öne çıkan satır başları şöyle:
 
''AK Parti'nin ürettiği siyaset itibariyle Türk siyasi hayatına yeni bir model oluşturduğunu hepimiz biliyoruz. Kurucusu olduğum partiyle her zaman iftihar ettim. Bir genel başkanlık seçimi gerçekleştirilecek. Bir çok arkadaşımızım ismi gündeme geldi. Muhtemel genel başkan adayları arasında isminiz geçiyor ne diyorsunuz dediler. Biz AK Parti grubu olarak 313 milletvekilimiz var bütün arkadaşlarımız genel başkan olabilecek kalite ve kapasiteye sahiptir bizde bir liderlik benlik kavgası olmaz yapılacak istişareler neticesinde en uygun sonucu elde ederiz demiştim.
 
Muhtemel genel başkan adayları ortaya çıktı. Sonuçta bildiğiniz gibi dün itibariyle başbakanımız seçilmiş cumhurbaşkanımız genel başkanlığa aday olacak arkadaşımızı resmen açıkladı. Bu isim Ahmet Davutoğlu. Onunla beraber biz 61 ve 62. hükümetlerde beraber çalıştık. Kendisi birikimli, çalışkan akademik kariyeri geniş bir arkadaşımızdır. Duyduğum memnuniyeti ifade ediyorum ve kendisine başarılar diliyorum. Dün bu toplantı kararını duyurduğum andan itibaren çok çeşitli bir haber trafiğinin başladığını gördük. Acaba Binali Yıldırım ne diyecek aykırı bir çıkış mı yapacak gibi bir takım spekülasyonları izledim. Şunu paylaşmak istiyorum 10 Ağustos'ta Türkiye yeni bir siyasi yola girmiş durumdadır. Bu da yeni Türkiye yoludur. Yeni Türkiye'de hedef büyük Atatürk'ün bize işaret ettiği muasır medeniyetler seviyesine çıkmak. Yeni Türkiye'de barış var, kardeşlik var.
 
Türk siyasi hayatı maalesef özellikle son 60 yıl içerisinde zaman zaman demokrasi dışı bir takım girişimlerle sekteye uğratılmıştır. Bunlar bazen açık bazen kapalı darbeler şeklinde olmuştur. Post-modern darbeleri bu ülke yaşamıştır. En son 17 Aralık'ta bir paralel darbe girişimini bu ülke yaşadı. 30 Mart'ta halk paralel yapıya gereken cevabı sandıkta vermiştir. Verilen cevap şudur 'Ben iradeyi kime verdiysem o iradeyi ancak ben alırım.
 
Kimse ülkeyi dizayn etmeye kalkmasın. Bu basın toplantısında bazılarının ümit ettiği gibi ellerini ovuşturduğu gibi herkesi şaşırtacak bir açıklama ne yazık ki yapamıyorum. Bunun için beklentileri olanlar kusura bakmasın farklı amaç ve niyet aramak isteyenler AK Parti içine nifak sokmak isteyenler maalesef bu sefer de elleri boş dönmüşlerdir. AK Parti bugün olduğu gibi yarın da ülkenin daha ileri gitmesi için ülkemizde elde edilen güven ve istikrarın kalıcı hale getirilmesi için var gücüyle çalışacaktır.''
 
Toplantı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yıldırım, ''Hiçbir zaman görev beklentisi içerisinde olmadım. Düşündüğüm her şey millete hizmet demektir. 3 dönem kriteri çok açıki bu konuda kararlılık var. Davutoğlu'nu belki de en önce tebrik edenlerden biri benim, bir kırgınlık yok. Göz önünde olmaktan ziyade her zaman gönüllerde olmayı tercih ettim. Sağolun işsiz bir adam olduğum için hepiniz bana bir iş bulmaya gayret ediyorsunuz. Hiçbir şekilde kırgınlığım yok olsa burada olmazdım'' dedi.