"Binali Yıldırım, haraç topluyor"

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Oktay Vural, Sabah-Atv’nin satışını kast ederek, “Görülmektedir ki Binali Yıldırım, Başbakan'ın talimatıyla haraç toplamaktadır.” dedi.

Binali Yıldırım, haraç topluyor
07 Şubat 2014 Cuma 18:42 tarihinde eklendi.

Partisinin Gaziemir İlçe Teşkilatı’nda basın toplantısı düzenleyen Oktay Vural, Sabah-Atv’nin satış sürecinde, iş adamlarının, ihaleler ve satışla ilgili kendi aralarında yaptığı telefon konuşma kayıtlarını dinletti.

Oktay Vural, "Görülmektedir ki Binali Yıldırım, Başbakan'ın talimatıyla haraç toplamaktadır. İş adamlarından toplanan paralardan komisyon aldığı yönünde iddialar var. Bakan, ihale pazarlığını önceden yapıyor ve ihalelere fesat karıştırıyor.

Buradan Yıldırım'a soruyorum; bir medya grubunun satın alınması için Başbakan'dan talimat aldınız mı? İş adamları ile buluşup medya grubunun satın alınması emrini verdiniz mi? Ankara'da ikinci toplantıyı yapıp iş adamlarının ne kadar para ödemesi gerektiğini tebliğ ettiniz mi? Başka iş adamlarının da ellerini cebine atmasını istediniz mi?

Oranları yüksek bulan iş adamına bankalardan kredi için yardımcı oldunuz mu? Yine sahte satış ve kredi için devreye girdiniz mi? Paranın tahsili için danışmanınızı görevlendirdiniz mi? Medya satışının organizasyonu için arkadaşlarınızı görevlendirdiniz mi? İş adamlarının zararlarının karşılanacağını söylediniz mi? Toplanan paralardan komisyon aldığınız doğru mu?

TCDD Genel Müdürü'ne talimat verip ihalelerin iş adamlarına verilmesini istediniz mi? Bugüne kadar diğer yap-işlet ihalelerinde aynı yöntemi kullandınız mı? Bacanağınız bakanlıkta hangi işlere girdi ve koordine etti? Bu hesapların İzmir'e verilmesi gerekiyor. Millete hesap versin. Basının Binali Yıldırım'a sormasıyla 'lüzumsuz iddialar' demiştir. O zaman bu tapeler, dinlemeler doğru değilse hodri meydan diyorum. O zaman iş adamları hakkında niye dava açmıyorsunuz. Kalkın 'iddialar doğru değildir, dava açıyorum' deyin. Bunları çıkıp yapın." diye konuştu.

"UZAKTAN KUMANDALI MEDYA"

Yolsuzluk operasyonlarını hatırlatan MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural, "AKP'ye oy veren irade Rıza Sarraf için kullanılmıştır. TBMM'de yaşadıklarımız şunu ortaya koyuyor. Tayyip Erdoğan savcıları ayarlıyor. Medyayı susturmaya çalışıyor.

Yolsuzluk ve rüşvet çetesinin gerçeklerini saklamaya çalışıyor. Uzaktan kumandalı medya Türkiye'de bulunuyor. Milli irade tehdit altındadır. Yapılan yanlışlar, kanunlar Başbakan'ın istibdat dönemi başlattığını gösteriyor. Baskı, susturma ve şantaj yapılıyor.

Savcılara ve bürokratlara sesleniyorum. Özgürlüklerimiz tehdit altındadır. Türkiye'yi yalan ve talan götürüyor. Ey savcılar birilerini kurtarmak için değil devletin savcısı olun. Polisler milletin, hakkın, hukukun polisi olusun. Bunların hesabı sorulacaktır. Ey medya bilgi edinme hakkının peşinden koşunuz. Sosyal medyaya, medyaya, iş adamlarına baskı yapılıyor. İş adamları tehdit ediliyor.

Milli iradeyi kurtarmamız gerekiyor. Demokrasi ve özgürlükten yana olanlar mücadele etmelidir. Helal ile haram karşı karşıya gelecektir. Bu haram çetesine, bölücü çeteye bu ülkeyi teslim etmeyeceğiz." diye ifade etti.

"BAHÇELİ’YE TAHAMMÜL EDEMİYOR"

Oktay Vural, Başbakan Erdoğan'ın, Habertürk'ün yönetiminde olan Fatih Mehmet Saraç ile telefon konuşmasını, daha sonra da Genel Yayın Yönetmeni Fatih Altaylı ile yapılan anketlerdeki oy oranının değiştirilmesi ile ilgili tapeleri de dinletti. Vural, şöyle devam etti: "Hangi hakla basın ve medya bu zihniyeti kabul edebilir. MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin açıklamalarına bile tahammül edemiyor.

Altyazıya karışıyor. KJ operatörü olmuş. Yakında kameramanların çekim açısına, muhabirlerin kalem tutuşunu bile hazmedemez olmuştur. Dünya liderinin düştüğü hale bakınız. Anket ve kamuoyu yoklamaları tartışılır hale gelmiştir. Bu durum diktatörlüğe sıçrama tahtasıdır. Bu zihniyetin hukuk, demokrasi ve ahlak ile alakası yoktur. Milletin oyunu almış ama milletin iradesi haramzadelere peşkeş çekilir hale gelmiştir."


CİHAN