"Bingöl 2 ana fay hattı üzerinde"

Kalkınma Bakanı ve Bingöl Milletvekili Cevdet Yılmaz ile birlikte Bingöl'e gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, toki'nin İnönü Mahallesi'nde yapımına yeni başlanan konutların temel atma törenine katıldı.

Bingöl 2 ana fay hattı üzerinde
02 Ekim 2013 Çarşamba 19:15 tarihinde eklendi.
Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, temel atma ve açılış törenlerine katılmak üzere geldiği Bingöl'de uyarıda bulunarak, "Çünkü burası 2 ana büyük fay hattının kesiştiği noktadadır. Riskimiz vardır. Depreme dayanıksız evleri, kaçak evleri mutlaka yenilememiz lazım" dedi.
 
Bingöl Valisi İbrahim Taşyapan'ı makamında ziyaret eden bakanlar, Bingöl Belediyesi'nin yaptırdığı atık su arıtma tesisinin açılış törenine katıldı.
 
Ankara Büyükşehir Belediyesi İlköğretim Okulu bahçesinde düzenlenen açılış töreninde ilk konuşan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, partisinin 10 yıllık icraatını anlatarak, "Bingöl biliyorsunuz iki tane fay hattının kesiştiği bir yerdedir.

Burada çok sağlam bir yapılaşma, bütün kurallara uygun bir yapılaşma, son derece önemli. ve son yıllarda bunu yapıyoruz. 2003 yılında tabi yaşadık bir deprem. O depremden sonra, o dönemde toki Başkanı olan çok değerli bakanımız, hemen 2'nci gününden başlayarak, 8 aylık bir süreçte inanılmaz bir hızla çalışmalar yürütmüştü. Bu son 10 yılda Bingöl'de yapılan çalışmalar, gerçekten tek kelime ile muazzam ve inanılmaz çalışmalar. Hiçbir dönemde olmamış çalışmalar.

Bu gün de bunun bir aşamasını gerçekleştiriyoruz. Bununla da kalmayacak inşallah. Bu çalışmalarımız bittikten sonra etap etap, başka alanlara Bingöl'de gireceğiz. Bunun da hazırlıklarını hep birlikte gerçekleştireceğiz" dedi.
 
Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ise Bingöl'de olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, şunları söyledi:
 
"Bingöl'de 2003'ün başından itibaren yapılan hem deprem, hem de kentsel dönüşümü faaliyetlerini, giderek etap- etap, adım- adım artırmaya çalışıyoruz. Atık suların arıtılmasında daha evvel derelere veriliyordu, ovaya veriliyordu, bunlar noktasında çok ciddi bir adım atıldı.

Bunlar adım adım güzelleşecek inşallah. Kentsel dönüşüm ve diğer hizmetler konusunda Bingölümüz'ün çok ciddi ihtiyacı var. Çünkü burası 2 ana büyük fay hattının kesiştiği noktadadır. Riskimiz vardır. Depreme dayanıksız evleri, kaçak evleri, mutlaka yenilememiz lazım.

Bunları yenilerken de sadece deprem riski bakımından değil, hayat kalitesini artırmaya yönelik, konfor konfor bahşeden, yeni, enerjiyi savurmayan, ısıyı tutabilen, sıcağı çok fazla içeriye almayan yeni konforlu evler üretme noktasında çok ciddi çalışmalarımız var.

Hem pazartesi günü sayın Başbakanımızın açıklamış olduğu demokratik paket son derece önemlidir. Biz kim ne derse desin, 11 yıldır Türkiye'de yaptıklarımız ortadadır. Biz 76 milyona yakın insanımızla birlikte kalkınma, özgürlük ve demokrasi diyoruz, yatırım diyoruz. İnsanımızın refahı diyoruz."

DHA