Bingöl'de polislere silahlı saldırı: 2 şehit

Bingöl'de Emniyet Müdürü Atalay Ürker ve beraberindekilere silahlı saldırı düzenlendi.

Bingölde polislere silahlı saldırı: 2 şehit
09 Ekim 2014 Perşembe 22:05 tarihinde eklendi, 4.821 kez okundu.
BİNGÖL Emniyet Müdürü Atalay Ürker, kent merkezinde olaylar nedeniyle tahrip edilen işyerlerinde inceleme yaparken silahlı saldırıya uğradı. Saldırıda Emniyet Müdürü Ürker yaralanırken, beraberindeki Emniyet Müdür Yardımcısı Atıf Şahin ve Koruma polislerinden Komiser Hüseyin Hatipolu şehit oldu, polis memuru Uğur Atlı ise yaralandı.
 
Olay bugün saat 21.30 sıralarında kent merkezindeki Cenk Caddesi üzerinde meydana geldi. Bingöl Emniyet Müdürü Atalay Ülker, beraberinde emniyet görevlileri ile birlikte Kobani'ye düzenenlenen saldırılara tepki gösteren protestocuların tahrip ettiği işyerlerde inceleme yaparken, silahlı saldırı düzenlendi. Bir otomobilden otomatik silahlarla açılan ateş sonucu kurşunların isabet ettiği Emniyet Müdürü Ürker ile koruma polisi Uğur Atlı yaralandı, Emniyet Müdür Yardımcısı Atıf Şahin ile koruması Komiser Hüseyin Hatipoğlu şepit oldu. 
 
Saldırganlar aynı araçla olay yerinden kaçarken, yaralılar Bingöl Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Emniyet Müdürü Ürker'in hayati tehlikesinin bulunduğu bildirildi. 
 
AYDIN ESKİ MÜDÜRÜNE AĞLIYOR
 
BİNGÖL'de silahlı saldırıya uğrayan Emniyet Müdür Yardımcısı Atıf Şahin ile Komiser Hüseyin Hatipoğlu şehit oldu. 2012 yılında Nazilli İlçe Emniyet Müdürlüğü görevi yapan daha sonra Aydın Emniyet Müdür Yardımcılığına terfi eden ve yaklaşık 3 ay önce de Bingöl'e atanan Atıf Şahin'in şehit haberi, Aydın'da ve Nazilli'de üzüntüyle karşılandı.
 
POLİSLERİ ŞEHİT EDENLERDEN 4'Ü ÖLDÜRÜLDÜ
 
Bingöl Emniyet Müdürü Atalay Ürker'e yönelik silahlı saldırıda bulunduktan sonra 2 otomobille kaçan saldırganların Genç İlçesi yönüne gittikleri belirlendi.

Saldırganların kaçtığı istikametin belirlenmesi üzerine karayolunda Jandarma Özel Harekat timleri tarafından önlem alındı. Gelen 2 araca 'dur' ihtarında bulunuldu. Araçların içinde bulunan saldırganlar askerler ateş açtı. Jandarma Özel Harekat Timlerinin de anında karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı.

Çatışmada saldırganlardan 4'ü öldürülürken, ikisi de sağ olarak ele geçirildi. Çatışmada askerlerden ölen ya da yaralanan olmadığı belirtildi. Biri Bingöl plakalı olan araçlarda yapılan aramalarda silah ve silahlara ait mühimmatlar bulundu.
 

DHA