Bingür Hoca'yı vurdu, mektupla özür diledi

KARS'ın Sarıkamış İlçesi'nde geçen 24 Ağustos'ta Kalp Cerrahı Prof. Dr. Bingür Sönmez'e silahlı saldırı düzenleyen ve 'ağırlaştırılmış ömür boyu hasip cezası istemiyle yargılanan eski Ak Partili Belediye Başkanı 62 yaşındaki İlhan Özbilen, ünlü cerraha cezaevinden gönderdiği mektubunda olaydan pişmanlık duyduğunu belirtti ve özür diledi.

Bingür Hocayı vurdu, mektupla özür diledi
01 Nisan 2015 Çarşamba 23:42 tarihinde eklendi.
KARS'ın Sarıkamış İlçesi'nde geçen 24 Ağustos'ta Kalp Cerrahı Prof. Dr. Bingür Sönmez'e silahlı saldırı düzenleyen ve 'ağırlaştırılmış ömür boyu hasip cezası istemiyle yargılanan eski Ak Partili Belediye Başkanı 62 yaşındaki İlhan Özbilen, ünlü cerraha cezaevinden gönderdiği mektubunda olaydan pişmanlık duyduğunu belirtti ve özür diledi.
 
Kars Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşma öncesi meydana gelen ani gelişme üzerine Prof. Dr. Sönmez, avukatlarına duruşmalara katılmamaları yolunda talimat verdi. 
 
Kars Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılama devam ederken sanık İlhan Özbilen, cezaevinden Prof. Dr. Bingür Sönmez'e bir mektup gönderdi. Özbilen, önceki duruşmalarda da dile getirdiği gibi olaydan pişmanlık duyduğunu belirtti ve özür diledi. Mektubu aldıktan sonra bir değerlendirme yapan Prof.Dr. Bingür Sönmez, "İnsani mülahazalarla ve insanların hayatlarını kurtaran bir hekim olmanın da verdiği duygularla hareket ettim. Özellikle de her şeyin açık seçik ortada olması, bütün delillerin ve olayın nasıl olduğunu açıkça göstermesine rağmen, bazı çevrelerin hala daha olayın oluşu, somut durum yerine, mazeret arama telaşı içine girdiğini görmekteyim. Bunun üzerine avukatlarım Erkan Karagöz ile Necati Bölükbaşı'na 2 Nisan günü ve sonrasında yapılacak duruşmalara müdahil sıfatıyla katılmamalarını bildirdim. Adaletin hakkaniyetle tecelli edeceğine inanıyorum. Esasen kamu davası niteliğinde olan söz konusu yargılamada sayın mahkemenin adil ve doğru olan kararı vereceğine inandığımı tekrar belirtmek istiyorum" diye konuştu.
 
Prof. Dr. Bingür Sönmez'in avukatı Erkan Karagöz ise yargılamanın sürdüğünü, bu aşamada birkaç görgü tanığının beyanının alınacağını ve bazı belgelerin henüz mahkemeye gelmediğini bildirdi. Bu aşamada, müvekkilin talebi doğrultusunda davayı takip etmeyeceklerini vurgulayan Karagöz, "Özellikle yargılama, usule uygun bir seyirle devam ediyor. Buna rağmen birilerinin, yaptıkları şeylerin neden olduğu olayları göz önünde tutmak yerine, yaşananlara mazeret arama, sorumlu arama gayreti içerisinde olduğunu gördük. Kars'ta 2 Nisan 2015'deki duruşmaya katılmayacağız. Müvekkilimizin bu hareketi, davranışı onun yüce yargının adalet anlayışına güveninden kaynaklanmaktadır" dedi.
 
ÜNLÜ KALP CERRAHI NASIL VURULMUŞTU?
 
Sarıkamış Dayanışma Grubu Başkanı olan Prof.Dr. Bingür Sönmez, 55 gönüllü ile birlikte geçen 20 Ağustos günü, Erzurum'un Narman ilçesine bağlı Çimenli Köyünden yola çıktı ve 22 Aralık 1914'te 9'uncu Kolordu'ya bağlı birliklerin gittiği 65 kilometrelik Topyolu'nu kullanarak Allahuekber Dağları üzerinden Sarıkamış'a gitti. Prof.Dr. Bingür Sönmez'i yakından izlediği güvenlik kameraları ile saptanan Sarıkamış eski Belediye Başkanı İlhan Özbilen, 24 Ağustos günü 'Bingür' diye bağırdıktan sonra tabanca ile ateş etti. Prof. Dr. Sönmez'i kolundan ve bacağından yaralayan İlhan Özbilen ve yeğeni Özcan Taş tutuklandı. Hazırlanan iddianamede 30 Mart 2014'teki seçimlerde partisi tarafından üçüncü kez aday gösterilmeyen İlhan Özbilen'in bu durumdan Prof. Dr. Bingür Sönmez'i sorumlu tuttuğu için saldırıyı gerçekleştirdiğine dikkat çekildi. Mobese ve güvenlik kameralarından sağlanan görüntülere göre, İlhan Özbilen olay günü yeğeni Özcan Taş'ın kullandığı minibüsle Prof. Dr. Sönmez'i saat 09.44'den saat 10.30'a kadar izledi ve Gaziler Meydanında eylemi gerçekleştirdi. Özbilen hakkında TCK'nın ilgili müddesi uyarınca 'tasarlayarak kasten öldürmeye teşebbüs', yeğen Özcan Taş hakkında ise 'tasarlayarak kasten öldürmeye teşebbüs suçuna yardım etmekten' ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı.

DHA