Binlerce kişi Mandela'yı ziyaret etti

Güney Afrika devlet başkanlığı sarayı Birlik Binası’na getirilen Nelson Mandela’nın naaşını görmek için 2. günde 20 binden fazla Güney Afrikalı sıraya girdi.

Binlerce kişi Mandelayı ziyaret etti
12 Aralık 2013 Perşembe 19:00 tarihinde eklendi.

Pretoria Belediyesi’nden yapılan açıklamada, "Belirlediğimiz 3 park ve güzergâhdan 20 binden fazla insan Mandela için sıraya girdi." denildi.

Belediye sözcüsü Selby Bokaba, binlerce insanı otobüslerle Birlik Binası’na taşıdıklarını, her geçen saatte ziyaretçi sayısının arttığını ifade etti. Şu ana kadar herhangi bir proplem yaşamadıklarını belirten Bokaba, büyük bir sorumluluk taşıdıklarını, Mandela’ya özgürlüklerini borçlu olan onbinlerce Güney Afrikalı’nın saatlerce güneşin altında durmaktan kaçınmadıklarını anlattı.

Nelson Mandela’nın cansız bedeni, 27 yıl hapis cezasının ardından, Demokratik Güney Afrika’nın ilk siyah devlet başkanı olarak yemin ettiği yerde önce ailesine, sonra dünya liderlerine ve halka gösterildi. Mandela’nın naaşı yarın son kez saraya getirilecek ve Pazar günü çocukluk yıllarını geçirdiği Qunu köyünde defnedilecek.


CİHAN