Binlerce kişi Taksim'e yürüdü

Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu (KESK), "Güvenli İstihdam,Ücret Garantisi " sloganıyla Taksim'e yürüyor.

Binlerce kişi Taksime yürüdü
05 Haziran 2013 Çarşamba 16:34 tarihinde eklendi.
ESK, TAKSİM'E YÜRÜDÜ
 
Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu (KESK), "Güvenli İstihdam,Ücret Garantisi " sloganıyla Taksim'e yürüdün. Unkapanı'ndaki SGK İstanbul İl Müdürlüğü önünden yaklaşık bin kişiyle başlayan yürüyüş çevreden katılanlarda kısa sürede büyüdü. Binlerce kişi Taksim'e doğru ilerledi. Yürüyüş sırasında bazı sürücüler de kornalarını çalarak eylemcilere destek verdi. Unkapanı'ndan başlayan yürüyüş nedeniyle Şişhane ve Tarlabaşı Caddeleri tek yön trafiğe kapatıldı. Grup yaklaşık 1 buçuk saat sonra Taksim'e ulaştı.
 
DİSK TAKSİM'E YÜRÜDÜ
 
DİSK, yaklaşık 3 bin kişi ile Taksim'e yürüdü
 
Şişli’deki DİSK Genel Merkezi’nin önünden 13.00’de yürüyüşe geçen topluluğa Tabipler Odası da destek verdi. Sloganlar atarak ilerleyen gruba çevredeki binaların pencerelerine çıkanlar alkışlarla destek verdi. Göstericiler Divan Kavşağı’nda kurulan barikat nedeniyle yaya kaldırımından geçmek zorunda kaldı. Taksim Kazancı Yokuşu’na karanfil bırakan DİSK Genel Başkanı Kani Beko, “1 Mayıs 1977 yılında işçi arkadaşlarımıza faşist katillerin sıkmış olduğu kurşunlar sonrası öncelikle, kaybettiğimiz 36 arkadaşımızı burada DİSK olarak saygı ve sevgiyle bir kez daha anıyoruz. Bugün aramızda olmayan tüm görev şehitlerimiz anısına bu karanfillerimizi bırakıyoruz“ dedi. 
 
Habercilerin sorusu üzerine Beko, “Bu Taksim’de ağaçların kesilmemesi, AVM yapılmaması için başlatılan direniş. Ama Türkiye’de bugün bu direnişe bağlı olarak demokrasi özgürlük, barış adına atılmış bir adımdır. Kısaca AKP faşizmine karşı yapılmış bir direniştir. AKP diktatörlüğünün akılını başına toplaması lazım. Gençlerin işçilerin, çalışanların vermiş olduğu mesajı iyi okuması gerektiğini düşünüyorum" dedi. Topluluk daha sonra Gezi Parkına geçti.