Binnaz Uslu'dan güzel haber

Tam bir haftadır Gateshead'de Queen Elizabeth Hastanesi'nde yoğun bakımda tedavi gören milli atlet Binnaz Uslu için İngiliz doktorlar, "48 saat sonra Türkiye'ye uçabilecek duruma gelir" raporu verdi.

Binnaz Usludan güzel haber
28 Haziran 2013 Cuma 22:32 tarihinde eklendi.
Üç gün önce ilk defa gözlerini açan ve iki gün önce 15 dakika konuşabilen Binnaz Uslu'nun kritik durumundaki değişiklik yakınlarını sevince boğdu. Geçtiğimiz Salı gecesi sağlık bakanlığı Acil ve Afetlerde Sağlik Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Ali Coşkun ile Binnaz Uslu'nun ablası Yeliz Aslan Amsterdam üzerinden Newcastle'a ulaştılar. Havalimanında Atletizm Federasyonu Başkan Vekili Ergüder Uzun ve Binnaz'ın antrenörü Yahya Sevüktekin konuklarını karşılarken, beraber hastaneye geçilerek milli atleti yoğun bakımda ziyaret ettiler.
 
Prof. Dr. Ali Coşkun'un Gateshead'e gelme nedeninin, teşhisi koyulmayan Binnaz Uslu'nun sağlık durumunu kontrol ve Türkiye'ye ambulans uçak ile seyahat edebilme şansı olup olmadığını araştırmak olduğu öğrenildi. Prof. Dr. Ali Coşkun, Binnaz Uslu'yu ameliyat eden İngiliz doktor ile yaklaşık bir saat görüştü. Hastane yönetmeliği usulüne uygun yeminli bir tercüman eşliğinde gerçekleştirilen bu görüşme sonrası herhangi bir açıklama yapılmadı.
 
İki gün önce verilen uyuşturucu ilaçları azaltılan Binnaz Uslu, 15 dakika uyanık bırakıldı. Şimdilik antibiyotik tedavisi durdurulan Uslu'nun, dün doğal uykusunda olduğu açıklandı.   İngiliz doktorların raporuna göre Binnaz Uslu'nun sağlığına kavuşma yolunda olduğu ifade edildi.

DHA