Bir ABD uçağı daha düştü

ABD ordusuna ait bir nakliye uçağı, Kırgızistan-Kazakistan sınırında düştü. C-135 tipi uçağın, yakıt taşıdığı belirtildi. ABD Hava Kuvvetleri'ne ait bir kargo uçağı, hafta başında Afganistan'da düşmüştü.

Bir ABD uçağı daha düştü
03 Mayıs 2013 Cuma 13:49 tarihinde eklendi, 1.780 kez okundu.

Afganistan’da birkaç gün önce nakliye uçağı düşen ABD Hava Kuvvetleri, bir uçağının da Kırgızistan-Kazakistan düştüğünü belirtti.

 
Kırgızistan Acil Durum Bakanlığı’nın ABD üssünden aldığı bilgiye göre, C-135 tipi uçak sınır bölgesinde uçarken radarda kayboldu.
 
Bakanlıktan yapılan açıklamada, “Uçak radar ekranında kayboldu. Uçağın, yakıt taşıyan bir C-135 olduğu bildirildi’ denildi. Bakanlık, uçağın daha sonra düştüğünü açıkladı.
 
C-135’in, Kırgızistan’ın Manas bölgesinde bulunan üssünden 90 km mesafedeki Chaldovar köyü üzerinde uçarken düştüğü. Manas üssü, Afganistan’daki askeri operasyonlara destek vermek için kullanılıyor.
 
ABD orudusuna ait Boeing 747 tipibir kargo uçağı, Pazartesi günü Afganistan’ın Bagram üssünden havalandıktan sonra henüz belirlenemeyen bir nedenden dolayı düşmüştü. Kazada, 7 kişi hayatını kaybetmişti. ABD, en son kazayla son bir haftada iki uçak kaybetmiş oldu.

NTV