Bir akıllı saat de Nissan'dan

Teknoloji dünyasını sürükleyen yeni trend akıllı saatler, sadece tüketici elektroniği şirketleri ve çip üreticilerinin değil, farklı sektörlerdeki şirketlerin de odağında.

Bir akıllı saat de Nissandan
09 Eylül 2013 Pazartesi 13:30 tarihinde eklendi.
Samsung’un Berlin’de düzenlenen Türketici Elektroniği Konferansı’nda (IFA) tanıttığı Galaxy Gear akıllı saatinin ardından, teknoloji dünyasının geleceğini yönlendirecek sektöre sahil olan şirket sayısında da artış yaşanıyor.
 
Apple’dan LG’ye kadar birçok teknoloji devinin rekabetine sahne olacak sektöre, en son olarak Nissan dahil oldu.
 
Japon otomotiv devinin, ‘Nismo Watch’ adındaki akıllı saati, 10 Eylül’de başlayacak Frankfurt Motor Show otomobil fuarında görücüye çıkarması bekleniyor.
 
Engadget sitesinin verdiği bilgiye göre, Nismo Watch, Nissan Nismo otomobilinin kullanıcılarını öncelik alan bir saat olacak.
 
Nismo, Nissan’ın motorsporları ve performans birimi olarak biliniyor. Nismo, süper performanslı araçlar ve performans kitleri geliştirmekten sorumlu.
 
SÜRÜCÜLERE ÖZEL
Nismo Watch, standart kullanıcılardan çok Nismo sürücüleri için özelleştirilmiş bir ürün. Nissan, Nismo Watch ile sürücülere sürüş esnasında yeni nesil deneyimler sunmaya hazırlanıyor.
 
Şirketin verdiği bilgilere göre Nismo Watch’un bazı özellikleri şunlar olacak:
 
- Bluetooth Smart cihazı kullanarak otomobil ile bağlantı kuracak,
 
- Sürüş esmasında aracın telematik ve performans verilerini sunacak,
 
- Sürüş esnasında kalp atışı taramasıyla biyometrik veriler elde etmek,
 
- Otomobilin ortalama hızı ve yakıt tüketimi gibi performans verilerini sunmak.
 
RENK SEÇENEKLERİ OLACAK
Nissan’a göre, Nismo Watch Facebook, Twitter ve Instagram gibi önde gelen sosyal ağlara bağlanma özelliği bulunduracak.
 
Mobil teknoloji ile biyometrik veri toplama konusunda uzmanlaşan teknoloji geliştiren Nismo Lab’in hazırladığı Nismo Watch, motorsporlarında Nissan’a üstün ölçüm yeteneği de kazandıracak.
 
Gelecekte elektrokardiyogramdan deri ısısı ölçümüne kadar sağlık uygulamaları da olması beklenen Nismo Watch, sporculara da uyarlanabilir.
 
Saaat, siyah, beyaz ve kırmızı renklerde sunulacak.

NTV