Bir Arap, altı Batılı'ya bedel

Arap turistler daha çok para harcıyor. Bu sayede Bursa'nın turizminde de çok büyük hareketlilik bekleniyor.

Bir Arap, altı Batılıya bedel
04 Ağustos 2011 Perşembe 14:35 tarihinde eklendi.

 

Bursa valisi Şehabettin Harput, "Bir Arap turist 6 Batılı turist kadar harcama yapıyor" dedi.
 
Bursa Valiliği ile 22 Arap ülkesini kapsayan "Arap Turizm Teşkilatı" arasında imzalanan protokol çerçevesinde alınan kararlarla ilgili kamu kurum ve kuruluşlarıyla turizm işletmecilerinin katıldığı bir toplantı yapıldı.
 
Vali Şahabettin Harput, Çarşamba Valilik Binası'ndaki toplantıda, Bursa'yı, çok önemli bir yere getiren sanayiyi yok saymanın mümkün olmadığını, ancak gelişen teknolojiyle artan işsizliğin, hizmet sektörüyle azaltılabileceğini söyledi. Türkiye'nin son 30 yılda turizmden 280 milyar dolar gelir elde ettiğini vurgulayan Harput, şunları kaydetti: "Böylesine büyük bir getirisi olan turizm pastasından Bursa olarak bizim de istifade etmemiz hem hakkımız hem de görevimiz. Bunun için yeni dönemde sanayi yatırımından daha çok organik tarıma, hizmet sektörüne ve turizm sektörüne yönelmemiz lazım. Bunun için bir süredir bazı çalışmalar yürütüyoruz. Bu çalışmalarda belli bir mesafe kat ettik. Geçtiğimiz günlerde 22 Arap ülkesinin üye olduğu Arap Turizm Teşkilatı ile bir protokol imzaladık." Harput, 2012 yılında Arap Turizm Teşkilatınca Bursa'da "Turizm Fuarı" düzenleneceğini belirterek, "Bu fuar daha sonra rutin olarak her sene yapılacak. 2013'te Bursa, Arap ülkeleri için 'Turizm Destinasyon Merkezi' ilan edildi. Bursa ile Arap Turizm Teşkilatı arasında karşılıklı turizm temsilciliği açılacak. Bir Arap turist 6 Batı'lı turist kadar harcama yapıyor. 2013'ten itibaren Bursa turizminde çok büyük hareketlilik olacak. Bundan bütün Bursa istifade edecek" diye konuştu
 
 
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ise Arap ülkelerinden Bursa'ya yoğun bir talep olduğunu belirterek, "Yabancıların turizme yönelik yatırımlarının önündeki bürokratik engelleri kaldırmalıyız" dedi.