"Bir avuç fındık için değer miydi?"

Düzce'nin Cumayeri İlçesi'nde 60 yaşındaki Ahmet Aydın fındık bahçesinin paylaşımı konusunda tartıştığı kardeşleri 50 yaşındaki Zilver Aydın ile 55 yaşındaki Mehmet Aydın'ı av tüfeğiyle vurup öldü. Ölen Mehmet Aydın'ın eşi Melek Aydın, "Bir avuç fındık için kavgaya değer miydi" dedi.

Bir avuç fındık için değer miydi?
20 Ağustos 2013 Salı 19:54 tarihinde eklendi.
Olay, Cumayeri'nin Subaşı Köyü'nde dün meydana geldi. İddiaya göre, yaklaşık 200 dönüm fındık bahçesinin paylaşımı konusunda 4 erkek kardeş arasında tartışmalar yaşandı. Ahmet Aydın, tartıştığı kardeşlerinden Zilver Aydın ile Mehmet Aydın'ı av tüfeğiyle vurup öldürdü.

Ahmet Aydın olayın ardından kayıplara karışırken, jandarma her yerde cinayet zanlısı Aydın'ı arıyor. Cumhuriyet savcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında ise ölen iki kardeşin cenazeleri İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Köyde yaşayanlar iki kardeşin ölümünün üzüntüsünü yaşarken, jandarma önlem aldı.
 
OCAĞIMI SÖNDÜRDÜ
 
Fındık bahçesinin paylaşımı konusunda yıllardır mahkemelik olduklarını söyleyen Mehmet Aydın'ın eşi Melek Aydın, 5 çocuğundan 3'ünün evlendiğini, birisinin ise askerde olduğunu belirterek, "5 çocuğum yetim kaldı. Yıllardır bu kavga böyle devam ediyor.

Devamlı mahkemelere gider geliriz. Mahkemelere gidip gelmekten bıktık. Ocağımı söndürdü. Bir avuç fındık için bu kavgaya değer miydi. Bunca yetimle ne yapacağım" diyerek gözyaşı döktü.
 
KAVGALARIN ÖNLENMESİ İÇİN TAPULAR VERİLSİN
 
Mehmet Aydın'ın köyde yaşayan arkadaşı Nurettin Yılmaz tapu sorunlarının çözülmesi gerektiğini söyleyerek, "Kavgacı insanlarız, oturup uzlaşamıyoruz. Değer miydi kardeşlerini öldürmeye. Büyüklerimiz bu işlere önderlik etsinler. Bu sıkıntılar ortadan kalksın.

Büyüklerimize sesleniyorum, ölmeden önce yerlerin tapularını çocuklarına versinler. Bizim insanımıza burası senin, şurası senin deniliyor, sonra istenilmeyen kavgalar oluyor. Böyle acı sonuçlar ortaya çıkıyor. Bizim ekmeğimiz budur. Tapular verilsin, bu kavgaların önüne geçilsin" diye konuştu. 

DHA