"Bir bakan olarak şiddete uğradım"

Kadına şiddeti lanetlediğini söyleyen Bakan Çubukçu, "Dilini koparırım' demek şiddet dilidir. Bu hangi milletvekiline yapılırsa yapılsın herkesin karşısında durması lazım" dedi.

Bir bakan olarak şiddete uğradım
24 Şubat 2011 Perşembe 13:05 tarihinde eklendi, 1.121 kez okundu.

 

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, NTV Ankara Temsilcisi Nilgün Balkaç'ın canlı yayın konuğu oldu. Çubukçu, kadına şiddetten kendisine uygulanan şiddete, öğretmen atamalarından harç indirimine kadar merak edilen soruları yanıtladı.
 
İşte Bakan Çubukçu'nun açıklamaları...
 
- Kadına şiddet artık okula farklı boyutlarda girdi. Bir öğretmen, öğrencilerinin önünde öldürüldü. Yaşanan hadise çok üzücü. Kadına şiddet, önemli bir mesele haline geldi. Kanunlar değiştiği kadar zihniyetler maalesef değişmiyor. Beni bir kadın olarak son derece üzüyor, rahatsız ediyor.
 
- Kadın öğretmenlerin eşlerinden ayrılmaları durumunda özür grubu içinde tayinlerini gözden geçiriyoruz. Dün Özlem öğretmenle telefonda görüştük. Üzüntü içerisinde. Gururu kırılmış. "Ben nasıl bakacağım öğrencilerimin yüzüne" dedi. "Bu asla sizin utanacağınız bir şey değil, utanması gereken bu çirkin saldırıyı yapandır" dedim. Şiddet düşüncesini gerçekten lanetliyorum.
 
- Çocuğu eğitim, aile ve görsel iletişim araçları etkiliyor. Şiddetle mücadele konusundaki eğitim konusuna biz de başlıyoruz. 60 bin öğretmeni şiddet konusunda eğiteceğiz. Sonuna kadar mücadele edeceğiz.
 
- "Dilini koparırım" demek şiddet dilidir.
 
- Ahmet Duran Bulut, Balıkesir'de katıldığı toplantıda çift dile ilişkin düşüncem olduğuna dair açıklama yaptı. Dün özür diledi, "bir hanımefendi bakana bunu yapmamam gerekirdi" dedi.
 
- Siyasi dil konusunda uyarıda bulunan hiç kimse ses vermedi. Bir ülkenin bakanı olarak uğradığım şiddet dili konusunda medya bir şey yapmadı.
 
- Ağzımızdan çıkanı kulağımızın duyması lazım. Bu hangi milletvekiline yapılırsa yapılsın herkesin karşısında durması lazım.
 
- Ben devlet dili "Türkçe" diye defalarca açıklamada bulundum.
 
- Açık ilköğretim ve lise uygulamamızda harçları indirdik. Yaygın eğitimin ve hayat boyu eğitimin insan hayatınındaki önemine vurgu yaptık, çok daha fazla vatandaşa ulaşmak istiyoruz.
 
- Dün "Alo Eğitim Hattı'nı devreye soktuk. Çok daha geniş kitlelere eğitim sistemini ulaştırmak istiyoruz.
 
- Atamalar konusunda çalışmalar sürüyor. Adil bir sonuca ulaşmak istiyoruz.
 
- KPSS'de yaşanan kopya hadisesi çok üzücü. En fazla mağduru olan bakanlık MEB oldu.
 
- Hiç kopya çekmemiş, sınava hazırlanmış insanlara ne diyeceğiz? Yargı bu konuda üzerine düşeni yapacaktır. Bundan sonra inşallah böyle şeyler yaşanmayacak.
 
- Kopyacıların elindeki imkanlar ÖSYM'nin elinde yoktu. Türkiye'de bu sınavlarla ilgili en küçük bir pürüz yaşanmayacak.

NTV