"Bir Balotelli olamadık!"

Beşiktaş'tan devre arası ayrılan genç oyuncu Batuhan Karadeniz hakkında merak edilen herşeye samimi yanıtlar verdi.

Bir Balotelli olamadık!
09 Şubat 2013 Cumartesi 16:33 tarihinde eklendi.

 

“Balotelli yurt dışında milyonlarca euro para ediyor, biz Türkiye’de ‘5 kuruş etmez’ imajını aldık.”
 
“Adam evin içinde havai fişek atıyor, evi yakıyor, kaçıyor. Ben hiç değilse evi söndürmeye çalışırım.”
 
“Ben evimde havai fişek atsam onu da doğru yazmazlar. ‘Batuhan evi yaktı’ diyeceklerine, isim benim diye ‘Batuhan yandı’ derler.”
 
Batuhan Karadeniz… Attığı her adım olay olan, A Milli Takım’a ‘genç futbolcu’ sıfatını getiren ‘keskin sirke’ bir yıldız. Sezon başında Eskişehir’de sadece 1 maçta oynadığı için, Deportivo’ya imza atamayan, Eskişehir’in ardından forma giydiği Beşiktaş’tan kendi isteğiyle sözleşmesini feshedip ayrılan ama bir sezonda 3 takımda forma giyemediği için ortada kalan Batuhan, içini AMK’ya döktü. İşte arkadaşımız Deniz Eke’nin harika röportajı:
 
NEDEN BEŞİKTAŞ’TAN AYRILDIN?
 
“Her şey Beşiktaş için. Ayrılığım bile. Bu camia beni büyüttü, topçu yaptı. Bugün ayrıldıysam Beşiktaş menfaatleri içindir. İstesem alacağım 90 bin TL’yi alır idmanıma çıkardım, bunu yapmadım. Gittim Samet Hoca’ya ‘Beşiktaş feda zamanı bana büyük para ödüyor. Fakat oynamıyorum. İsterseniz sözleşmeyi feshederiz’ dedim. O paranın hakkını belki ben de veremedim ama az görev aldım. 4 gün idmana çıkmayan arkadaşı oynattılar. Ben de Almeida’nın yerinde olsam ve 9 gol 6 asist yapsam ben de 4 gün idmana çıkmasam bile oynardım. Her zaman iyi kazanıyor.
 
Bana göre Karabük maçında iyi top oynadım. Elazığspor maçında da kötü oynadığıma inanmıyorum ama 45. dakikada oyundan çıkarıldım, Almeida girdi. Onun da iyi oynadığını düşünmüyorum. Yine de ertesi hafta Almeida oynadı, çünkü hak onun.
 
BİR ANDA ÇIKIP FESİH İSTEDİN, KİMSE YOLLAMADIYSA NEDEN GİTTİN?
 
Benim kontratımı feshetme isteğimin asıl nedenini anlatayım. 17. haftaydı. Kayseri maçının 60. dakikasında Almeida, ‘Beni değiştirin’ işareti yaptı kenara. Hoca beni çağırdı. O arada gol yedik. Hoca bana ‘Bekle’ dedi. Bunu söylediğinde karar verdim. ‘Demek ki hocanın bana güveni yok’ dedim. Neyi beklemeliyim? Kim girecek oyuna, Escude mi?
 
Ben politik olamam, aile yapım bu. Balotelli milyonlarca euro para ediyor yurtdışında, biz burada ‘5 kuruş etmez’ imajını aldık. Balotelli evin içinde havaii fişek atıyor, evi yakıyor, evden kaçıyor. Ben hiç değilse evi söndürmeye çalışırım. Ben evimde havai fişek atsam onu da doğru yazmazlar. ‘Batuhan evi yaktı’ diyeceklerine ‘Batuhan yandı’ derler. Ben hiç unutmuyorum… F.Bahçe maçına çıkacağım, Batuhan cezaevinde dediler ya. ‘Nezarette, maça çıkamayacak’ diye yazdılar utanmadan..”
 
‘ERSUN YANAL UMRUMDA BİLE DEĞİL’
 
“Orası Eskişehir kulübü, kaç antrenör gelmiş geçmiş. Ersun Yanal benim için kaşını çatmış, bana kızmış! Yemin ediyorum umrumda bile değil! Benim kalbim Eskişehirspor için hiçbir zaman ters atmadı. Sonuçta kulüp Ersun Yanal’ın değil. Yanal’la kavgamın nedeni bana küfür etmesidir. O diyalog doğrudur. %90 futbolcu güler geçerdi o lafa belki ama ben gülmedim, ‘Ben de senin!’ dedim. Sana patronun küfür etse yarın işe gider misin?”
 
‘BANA KALSA SAMET HOCA’YI YOLLARDIM’
 
“Aybaba beni istese tutardı. Demek ki beğenmemiş. Benim de insiyatifim olsa kendisini takımda tutmazdım belki!!!”
 
SAMET HOCA’YLA ÖZEL BİR PROBLEM VAR MIYDI?
 
“Kesinlikle yok. Kendisini de çok severim, iyi bir insan. Antrenörlüğü hakkında yorum yapamam. Benim yarım saat ağladığım bir konu var, ayrıldıktan sonra. Beşiktaş-Karabük maçında oldu bu. 85. dakikada Ersan Gülüm’ü çıkarıp Escude’yi soktuğu zaman o arkadaşımın yerine kendimi koydum. Yarım saat ağladım. Herkes hata yapabilir. Ersan oyundan çıkıyor, tribün protesto ediyor. Şimdi soruyorum… Ersan’ı nasıl toparlayacaksınız? Ben mi yanlışım? Ben antrenör olursam bu gördüklerim bana tecrübedir.”
 
EE SORUN YOKSSA SAMET AYBABA SENİN KALMANI SAĞLAYABİLİRDİ?
 
“İster tutar, ister gönderir, sorun değil. Demek ki bizde bir şey görmemiş. Benim de insiyatifim olsa ben de Samet Hoca’yı tutmazdım belki! Herkesin insiyatifi kendine.”
 
‘ESKİŞEHİR’DE OYNADIĞIM MAÇI BEN BİLE UNUTTUM’
 
“Sadece 1 maçtan dolayı Deportivo’ya imza atamadım. Yemin ederim bana sorsalar o maçı hatırlamazdım. Belki de bu durumu Beşiktaş biliyordu.”
 
“Benim Eskişehir’de oynadığım bir maçtan dolayı Deportivo ile anlaşamadım. Yemin ederim ben bile unuttum o maçı. Bana sorsalar hatırlamazdım. Sırf o maç yüzünden Madrid’den döndük. Sorun değil, olmasın. Belki de Beşiktaş bunu biliyordu, yorum yapamayacağım. Ben bugün kaliteli yaşıyorsam, lüks yerlerde yemek yiyebiliyorsam, evim-arabam varsa Beşiktaş ve Eskişehir sayesindedir.”
 
GERİZEKALI MIYIM TESİSTE SİGARA İÇEYİM?
 
“1 kez kamptan kaçtım ama 2 kişiydik. Arkadaşımı satmadım, 150 bin TL
cezayı kendim ödedim. Hoca beni tesislerde sigara içerken yakalamış, yalan.”
 
Kral yapmayacaksın kral olacaksın’, ‘Batuhan sigarayla Samet hocaya yakalandı’, ‘Batuhan karakolluk oldu’, ‘Kamplardan kaçıyor’.. Ne bunlar peki? Hepsi mi yalan?
 
“Ben dürüstçe bir şey söyleyeceğim. Hayatımda bir kere maç kampından kaçtım. Onu da çıktım söyledim. Kaçtım! Var mı ispat, yok! Ama kendim çıktım söyledim. Ben kaçtım ama tek başıma kaçmadım. 2 takım arkadaşımla kaçtım. 150 milyar para cezası yediğimde bana sordular ‘Yanında kim vardı?’ diye, ‘Tek başıma kaçtım’ dedim! Neden arkadaşımı söyleyeyim?
 
Mesela hocanın beni sigarayla yakalamasıyla ilgili söylenenler yalan. Zaten ben sigara içsem, gerizekalı gibi tesisin ortasında içmem herhalde! Ayrıca Samet Hoca asla oyuncusunun odasına girmez.
 
Fenerbahçe maçına dönelim “Ben kral yapmam kral olurum” demişim. Bir defa ben bu yaşta onu söyleyecek beyine sahip değilim. O söz benden nasıl çıkar ya?”
 
(AMK)