Bir cinsel taciz skandalı daha

Fransa Kamu Hizmetleri Bakanı Georges Tron aleyhinde cinsel tacizde bulunduğu suçlamasıyla savcılığa şikayet dilekçesi verildi

Bir cinsel taciz skandalı daha
25 Mayıs 2011 Çarşamba 17:21 tarihinde eklendi, 1.202 kez okundu.

 

Bakan aleyhinde şikayet dilekçesini veren, ancak adları açıklanmayan 2 Fransız kadının avukatı Gilbert Collard, dilekçeyi bu hafta içinde bir savcıya sunduğunu belirtti. Collard basına yaptığı açıklamada Tron'a yöneltilen suçlamanın cinsel taciz olduğunu doğruladı.
 
Şikayet dilekçesinin önceki gün postayla gönderildiğini belirten Collard, dilekçenin bugün müvekkilleri tarafından bir kere daha sunulduğunu kaydetti.
 
Müvekkili hakkındaki suçlamaları reddeden Tron'un avukatı Olivier Schnerb ise suçlamalara, 'savcılığa iftira dilekçesi vererek karşılık vermesi' yönünde talimat aldığını söyledi.
 
Konu hakkında Reuters haber ajansına açıklamada bulunan Tron da Başbakan François Fillon'u konu hakkında bilgilendirdiğini belirterek, hakkında şikayet dilekçesi veren kadınların daha önce belediyede işlerine son verilen kişiler olduğunu kaydetti.
 
Şikayetçi kadınların, Fransa'nın başkenti Paris'in güneyinde, Tron'un belediye başkanı bulunduğu, Draveil kenti Belediye Sarayı'nın eski çalışanları olduğu belirtiliyor.
 
Fransa'da çıkan Le Parisien gazetesine takma bir adla konuşan davacı kadınlardan biri, eski IMF Başkanı Dominique Straus-Kahn'ın bir kadına tecavüz girişiminde bulunduğu gerekçesiyle tutuklanmasının, kendisini cinsel taciz konusundaki suskunluğunu bozmak konusunda cesaretlendirdiğini söyledi.
 
Gazetede kadının, "Küçük bir oda hizmetçisinin Dominique Strauss-Kahn'ı karşısına alabileceğini görünce kendi kendime 'bu konuda sessiz kalkma hakkım yok' dedim" şeklindeki ifadelerine yer verildi.