Bir facia haberi de Malatya'dan!

Malatya'da serinlemek için Karakaya Barajı gölüne giren 4 çocuk boğularak öldü.

Bir facia haberi de Malatyadan!
20 Ağustos 2014 Çarşamba 18:39 tarihinde eklendi, 1.001 kez okundu.
Boğulma haberi üzerine sevk edilen İtfaiye Su Altı arama kurtarma ekibi ise kaza yaptı. Kazada 3 kişi yaralandı.
 
Olay, Battalgazi İlçesi'ne bağlı Toygar Mahallesi yakınlarında meydana geldi. Serinlemek için baraj gölüne giren 4 çocuk boğularak öldü. Sevk edilen Malatya Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı sualtı arama kurtarma ekibini taşıyan araç ise kaza yaptı. Kazada 3 itfaiye personeli yaralanırken kazada sağ kurtulan 3 personel ise başka araçla baraj gölüne giderek 4 çocuğun cesedini sudan çıkardı.
 
BARAJDA BOĞULAN ÇOCUKLARIN KİMLİKLERİ BELİRLENDİ
 
Malatya'nın Battalgazi ilçesinde bulunan Karakaya Baraj Gölü'nde boğulan 4 çocuğun kimlikleri belirlendi.
 
Toygar Mahallesi yakınlarında bulunan Karakayabaraj gölünde yaşanan olayda yaşları 12-13 arasında değişen 7 çocuktan 5’inin serinlemek amacıyla suya girdiği öğrenildi. Bir süre sonra suda boğulma tehlikesi geçiren 5 çocuktan birini suya girmeyen iki arkadaşı kurtarırken, Miraç Ağrıdağı, Metin Bor, Abdullah Karadağ ve Cumali Karadağ ise suda boğularak hayatını kaybetti. 
 
Çevredekilerin durumu güvenlik güçlerine bildirmesi üzerine olay yerine gelen jandarma çevre güvenliği alırken Su altı arama kurtarma ekipleri ile Malatya İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri suda kaybolan çocukları bulmak için arama başlattı.
 
Bir müddet sonra suda bulunan 4 çocuğun cansız bedeni AFAD ve sualtı arama kurtarma ekiplerince çıkartılırken savcılığın olay yerinde yaptığı incelemenin ardından 4 çocuğun cesedi otopsi için Malatya Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.
 
Bu arada boğulma vakasına giden Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Su altı arama kurtarma ekibi de kaza geçirdi. Ekibi taşıyan minibüsün çevreyolunda kavşakta kaza yapması sonucu sualtı arama ekibinden Bünyamin Geleri, Tevabil Çetin ve Mustafa Erdemir yaralandı. Yaralılar Malatya Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınırken kazadan yara almadan kurtulan 3 personel ise başka araçla boğulma vakasının olduğu bölgeye gitti. 
 
Battalgazi Kaymakamı Asalet Karabulut’un da olay yerinde inceleme yaptığı belirtilirken boğulan çocukların Battalgazi ilçesine bağlı Dolamantepe Mahallesi’nde yaşadıkları öğrenildi. Jandarma olayla ilgili soruşturma başlattı.

DHA