Bir Galip Derviş!

Başrollerini Engin Günaydın, Algı Eke,Orhan Güner ve Ersin Korkut’un oynadıkları dizi Kanal D'de yayınlanacak.

Bir Galip Derviş!
20 Şubat 2013 Çarşamba 09:55 tarihinde eklendi, 1.914 kez okundu.

 

Altın Küre ve Emmy ödüllü “Monk” uyarlaması
 
Amerika’da 2002 - 2009 yılları arasında 8 sezon yayınlanan ve izlenme rekorları kıran, Andy Breckman’ın yaratıcısı olduğu, NBC Universal’in fenomen dizisi, Altın Küre ve Emmy ödüllü “Monk” dizisinin uyarlaması olan “Galip Derviş” yakında Kanal D’de başlıyor.
 
NBC Universal’dan format hakları satın alınan “Galip Derviş”, her bölümü kahkaha ve macera dolu olan, harika bir komedi polisiye dizisi. 
 
Engin Günaydın’ın “Galip Derviş”, Algı Eke’nin “Hülya”, Orhan Güner’in “Başkomiser İzzet” ve Ersin Korkut’un da “Komiser Ahmet” karakterlerini canlandırdıkları dizinin başkahramanı, eski bir komiser olan ve obsesif kompulsif kişilik bozukluğu nedeni ile açığa alınan Galip Derviş. 
 
Galip Derviş, sayısız fobi ve takıntılarıyla zaman zaman komik durumlara düşse de, belki de görüp görebilecek en şaşırtıcı, en akıl almaz, en zeki adam. O kelimenin tam anlamı ile bir dâhi. Çözülmesi imkânsızmış gibi görünen her vakada, hemen akla gelen ilk ve tek isim. Teşkilatın göz bebeği. 
Ancak bir sabah gelen bir haberle bütün dünyası tepe taklak olur. Hayatının aşkı, karısı Belgin’i, arabasına konulan bir bombanın patlatılması sonucu, sonsuza dek kaybeder. Bu korkunç travma yüzünden, Derviş’in bütün takıntı ve fobileri katlanarak geri döner. Galip Derviş açığa alınır. Artık polis değildir. Görevden alınması, Belgin’in kaybıyla baş etmeye çalışan Derviş için ikinci büyük yıkım olur. Fakat Derviş’in bir gün düzeleceğine ve yeniden polis olabileceğine inanan Başkomiser İzzet, onu yalnız bırakmaz. Derviş’i çekip çevirmesi, toparlaması için hemşire Hülya’yı tutar. Derviş ise, Belgin’den sonra ilk kez birinin yanında bu kadar rahattır. İkisi, zamanla “çok iyi bir ikili” olur. 
 
Derviş, her ne kadar artık fiilen polis olmasa da, üstün zekası, yeteneği ve Hülya’nın desteğiyle, teşkilata gelen önemli, çözümsüz davalara “danışman”lık yapmaya başlar. 
 
Galip Derviş, bulaştığı her olayı çözer ve çözdüğü her vakada tekrar polisliğe iade edileceğinin hayalini kurarken, karısının katilini de aramaya devam eder. 
 
Milyonların yeni ekran tutkusu olmaya aday olan dizinin yönetmenliğini Barış Pirhasan, senaryo uyarlamasını Ahmet Saatçioğlu yapıyor, yapımını da Barakuda Film üstleniyor. 
 
“Galip Derviş”in yapım ekibi ve oyuncu kadrosu ise şöyle;
 
Yapım :Barakuda Film
Yönetmen :Barış Pirhasan
Dop :Eyüp Boz 
Yapımcılar :Mahmut Kayimtu – Ahmet Kayimtu
Senaryo Uyarlama :Ahmet Saatçioğlu
Müzik :Tolga Çebi
Oyuncular :Engin Günaydın (Galip Derviş), Algı Eke (Hülya Uçar), Orhan Güner (Başkomiser İzzet Merdan), Ersin Korkut (Komiser Ahmet Tekin), Deniz Türkali (Pervin Uçar – Hülya’nın Annesi), Ege Gürel (Yusuf Ekiz – Hülya’nın oğlu), Levent Öktem (Psikolog Dr. Fırat), Setenay İnal (Belgin Derviş – Galip’in eşi), Barış Başar (Komiser Ali), İrem Şentürk (Çaycı Neşe)