Bir garip tecavüz davası

Bahçelievler’de birlikte yaşayan iki kız arkadaştan 19 yaşındaki S.Y. ev kirasını ödeyemeyince bir erkek arkadaşının Fatih’teki evine taşındı.

Bir garip tecavüz davası
14 Ekim 2012 Pazar 10:31 tarihinde eklendi, 1.473 kez okundu.

Lezbiyen olduğu öne sürülen S.Y., borç para istemek için erkek arkadaşı C.D.’nin (31) evine gitti. İddiaya göre C.D., S.Y.’ye ilaçlı meyve suyu içirdi. C.D., evde bulunan üniversite öğrencileri S.A. (22) ve İ.K. (19) ile birlikte S.Y.’ye tecavüz etti.


Olaydan sonra polise giden S.Y., 3 kişinin kendisine tecavüz ettiklerini, delil kalmasın diye banyoya götürüp kendisini yıkadıklarını ileri sürdü. S.Y.’nin şikâyeti üzerine C.D. ve 2 üniversite öğrencisi gözaltına alındı.

C.D. emniyetteki ifadesinde kendisini şöyle savundu: “Eve geldi, dertleştik borç istedi, vermedim sonra çıkıp gitti, herhangi bir cinsel birlikteliğimiz olmadı.” Gözaltındaki 2 üniversite öğrencisi de o sırada evde misafir olarak bulunduklarını, eşcinsel olduklarını, kadınlara ilgi duymadıklarını söyledi.

Emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevkedilen 3 şüpheli, savcılıktaki ifarelerinin ardından nöbetçi mahkemeye gönderildi. Mahkeme, haklarındaki iddiaları reddeden 3 kişiyi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bıraktı. S.Y.’nin iddiasıyla ilgili Adli Tıp Kurumu’ndan gelecek raporun beklendiği, rapor doğrultusunda soruşturmanın seyrinin belli olacağı belirtildi. S.Y.’den alınan kan örneği ve kıyafetleri incelenmek üzere Adli Tıp Kurumu’na teslim edildi.