Bir gün Ay'a giderseniz...

Eğer bir gün yolunuz uydumuz Ay'a düşerse, NASA'nın bu tehdit gibi açıklamasını unutmayın!

Bir gün Aya giderseniz...
01 Haziran 2012 Cuma 12:31 tarihinde eklendi, 1.109 kez okundu.

 

Google'ın Lunar X Prize yarışması ile birlikte şirketler Ay'a robot göndermek için çalışmalara başladılar. Tabi bu hummalı çalışma NASA'yı rahatsız etmiş olacak ki, NASA -biraz da sınırını aşarak- Ay'da bıraktığı emanetlere ve izlere kesinlikle zarar verilmemesini istedi.
 
NASA Ay'da bıraktığı Amerikan Bayrağı, Apollo Rover aracı, çarpışma bölgeleri, test ekipmanları ve ayak izlerinin hepsini Ay'ın tarihi mirası olarak görüyor. Uzay araştırmalarının merkezi, konu hakkında şu açıklamayı yaptı: "Daha önceki ay görevleri ve Apollo 12'nin 1969'daki inişinden sonra yapılan insansız inişte Surveyor 3 örneklerindeki verileri kullanarak bu yönergeleri oluşturduk. Tarihi, bilimsel ve uçuş planlama topluluklarından da teknik tavsiyeler aldık. Bu yönergelen A.B.D mandasını ya da uluslararası gereklilikleri temsil etmiyor. NASA bunları Ay görevi planlayanlara, Ay'daki tarihsel insan eserlerini korumak ve kollamak ve gelecek görevlerdeki potansiyel bilim olanakları için yayınlıyor."
 
NASA'nın sunduğu bu sebepler makul olsa da, Ay'ın geleceği göz önüne alındığında NASA'nın bu şeylerin sonsuza kadar korunacağını düşünmesi ne kadar gerçekçi olabilir?

chip.com.tr