Bir gün koltuğa oturdu Ereğli'yi dağıttı

Zongldak'ın Ereğli İlçesi'nde şehir dışına çıkan Belediye Başkanı Ak Partili Hüseyin Uysal'ın yerine bir günlüğüne vekaleten bakan meclis üyesi Fevzi Ekşi, AK Parti Milletvekili Ercan Candan'ın eski danışmanı olan Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Cöbek'i görevden aldı.

Bir gün koltuğa oturdu Ereğliyi dağıttı
20 Ağustos 2014 Çarşamba 18:12 tarihinde eklendi.
Ereğli'de 30 Mart'ta seçilerek görevi CHP'li Halil Posbıyık'tan devralan Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, bu sabah Ankara'ya giderken yerine vekil olarak, bir önceki dönemde CHP meclis üyesi olan ve istifa ettikten sonra AK Parti'ye katılan Meclis üyesi Fevzi Ekşi'yi görevlendirdi. Bir günlüğüne başkanlık koltuğuna oturan Ekşi, AK Parti Zonguldak Milletvekili Ercan Candan'ın eski danışmanı olan Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Cöbek'i görevden aldı.
 
Başkanvekili Ekşi, Cöbek'i Hal Müdürlüğü'ne, Hal Müdürvekili Tayfun Özcan'ı ise aynı yere şef olarak atadı. Başkanvekili Ekşi'nin atamaları belediyede ve partide krize yol açtı.

BAŞKAN ANKARA'DAN DÖNDÜ, GÖREVDEN ALMAYI DURDURDU
 
Belediyenin işlerini takip etmek için gittiği Ankara'dan dönen Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, yerine vekalet eden AK Partili Meclis üyesi Fevzi Ekşi'nin Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Cöbek'i görevden alınması yönündeki kararını durdurdu. Basın toplantısı düzenleyen Başkan Uysal, kendisi Ankara'dayken belediyede olan görevden almanın mantıkla, akılla, ahlakla, kişilikle, AK Parti misyonuyla alakası olmadığını söyledi. Başkan Uysal, şöyle konuştu: 
 
"Bizler biriz. Arkadaşlarım ve ben, Ereğli'ye hizmet etmek için koşarken bugün ihanetle karşı karşıya kaldık. Bu çelme takmaktır. Bu cana kıymaktır. Bu ahlaksızlıktır. Buna başka tabir bulamıyorum. Bugün yapılanlar sadece şahsıma karşı değil Ereğli halkına karşı yapılmıştır. Bunu yapanların yanına kalmayacaktır. Bunu herkes buradan bilsin. Bunun içinde olan, tezgâhlayanlar, bunu düşünenler, AK Parti'nin önünü kesmek isteyenler, Ereğli Belediyesi'ni 40 yıldan sonra AK Parti'ye kazandırmak için canla başla çalışan arkadaşlarıma saygısızlık etmişlerdir."
 
Gazetecilerin sorusu üzerine Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Cöbek'in görevden alınmasının gerçekleşmediğini ifade eden Başkan Uysal, "İbrahim Bey görevinden alınmadı. Alınması için Yazı İşleri'nden yazı çıkması lazım. Yazı falan yok. İbrahim Cöbek görevine devam ediyordur ve benim başkan yardımcımdır. Bunu herkes bilsin" dedi.
 
Başkan Uysal, "İbrahim Cöbek ile Fevzi Ekşi arasında sorun mu vardı?" şeklindeki soru üzerine de "Olabilir. İnsanlar arasında her türlü olay olabilir ancak bu olayların çözülme makamı vekaleten bırakılan bir yer değildir" diye konuştu. Başkan Uysal, Fevzi Ekşi ile ilgili hazırlanacak raporun AK Parti Genel Merkezi'ne sunulacağını da kaydetti.
 
Toplantının ardından İbrahim Cöbek, Belediye Başkan Yardımcılığı görevini yürüttüğü odasına geçti.